Over water seizoen 1: vanaf 16 december op Eén

Over Water seizoen 1: is vanaf 16 december op Eén te zien. De nieuwe 10-delige psychologische dramareeks kent een topcast met namen als Tom Dewispelaere, Tom Van Dyck, Kevin Janssens, Natali Broods, Jeroen Perceval, Evgenia Brendes, Jef Hellemans, Violet Braeckman en Ruth Becquart. Daarnaast zien we ook Herman Gilis, Frank Vercruyssen, Ikram Aoulad, Soufiane Chilah, Gert Winkelmans, Oscar Willems, Martha Canga Antonio en Ramsey Nasr. De serie is geschreven door Tom Lenaerts en Paul Baeten Gronda.

De regie van Over Water wordt verzorgd het duo Norman Bates, bestaande uit Inti Calfat en Dirk Verheye. Kato Maes en Tom Lenaerts produceerden de reeks voor het productiehuis Panenka.

Over water draait rond John Beckers, ooit Vlaanderens favoriete tv-ster. Hij heerste tijdens zijn gloriedagen als lieveling van de Vlaamse huiskamers over het kleine scherm en het publiek sloot hem in het hart. Maar het succes had een prijs: zware verslavingen aan drank en gokken sleurden John mee naar een duister dal en hij verloor bijna alles wat hij had opgebouwd. Populariteit, vrienden en succes verdwenen allemaal veel sneller dan ze kwamen.

Nu krijgt John van zijn vrouw en twee kinderen een allerlaatste kans om zich terug op het rechte pad te begeven en hun vertrouwen terug te winnen. Na een verblijf in de rehabilitatiekliniek gaat John dan ook met vernieuwde moed aan de slag bij zijn schoonvader, die in containertransport zit. De tv-vedette gaat voor de haven werken en dat gaat met vallen en opstaan. Tot hij via een dubieuze zakenadvocate in een nieuwe wereld terecht komt en beseft dat hij de haven voor hem kan laten werken.

Over Water laat zien hoe een verslaafde man met goede bedoelingen toch verkeerde keuzes kan maken, en hoe hij op die manier uitgroeit van groene nieuwkomer tot spilfiguur in de lucratiefste, maar ook veruit gevaarlijkste handel van de Antwerpse dokken.

De internationale trailer die op 3 mei verspreid werd, zorgde dat publiek van over heel de wereld al reikhalzend uitkeek naar de eerste aflevering. Tijdens de trailer hoorde je al de prachtige muziek van Tamino. Doorheen de hele reeks zullen hij en Amerikaanse componist Daniel Hart de muziek verzorgen.

Klik hier om alles over deze serie te lezen.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

15 oktober 2018 /