De Bende van Jan de Lichte in première op Film Fest Gent

De Bende van Jan de Lichte in première op Film Fest Gent! Op 12 oktober worden twee afleveringen van deze prestigieuze reeks vertoond. De cast, makers en heel wat gasten zullen dit bijzondere moment meemaken. De historische serie is één van de speerpunten van VTM. Wanneer-ie precies wordt uitgezonden op tv is nog niet bekend.

Matteo Simoni is in de reeks Jan de Lichte, de bendeleider die in de 18de eeuw in de buurt van Aalst de strijd aanging met de Oostenrijkers en de Fransen die Vlaanderen bezetten. Gedreven door armoede en gebrek ging hij samen met zijn bende vrienden over tot diefstallen, overvallen en uiteindelijk moord. Naast Simoni spelen ook Stef Aerts, Tom Van Dyck, Dirk Roofthooft, Inge Paulussen, Rik Verheye, Ruth Beeckmans, Mathijs F. Scheepers, Charlotte Timmers en Anemone Valcke belangrijke rollen. Deze nieuwe VTM-reeks is geïnspireerd op het gelijknamige roman van Louis Paul Boon.

De Bende van Jan de Lichte is net als de openingsfilm Girl van het Film Fest een productie van Menuet in samenwerking met Proximus, het Mediafonds en Wallimage. Het is zowat de laatste productie van Dirk Impens, de man die als producent Oscarnominaties in de wacht sleepte voor Daens en The Broken Circle Breakdown en eerder verantwoordelijk was voor VTM-reeksen zoals Zuidflank en 13 Geboden. De regie is handen van Robin Pront (die in 2015 het Film Fest mocht openen met zijn debuutfilm D’Ardennen) en Maarten Moerkerke (Deadline 14/10, Coppers, 13 Geboden). De scenaristen zijn Christophe Dirickx (De Helaasheid der Dingen, Tabula Rasa) en Benjamin Sprengers (Beau Séjour). VTM zal de serie later uitzenden.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime (Video) en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

5 september 2018 /