Patser van Adil en Bilall verovert ook Nederland

Patser film ook succes in NederlandPatser van Adil El Arbi en Bilall Fallah verovert ook Nederland. In Vlaanderen hebben al ruim 275.000 bezoekers te film gezien en ook in Nederland gingen meer dan 100.000 mensen naar deze film. Het is lang geleden dat een Vlaamse film zo’n succes was in ons land. Dan moeten we zelfs terug naar de jaren tachtig toen Hector en Koko Flanel veel bekijks trokken. Zou dat komen door dat rolletje dat ‘onze’ Ali B. in deze film speelt?

Patser vertelt het waanzinnige verhaal van vier vrienden op ‘t Kiel in Antwerpen die ervan dromen om te leven als echte patsers. Snel rijk worden en leven zoals in een videoclip of zoals Tony Montana in Scarface. De hoofdrollen worden gespeeld door Matteo Simoni, Nora Gharib, Junes Lazaar en Saïd Boumazoughe. Daarnaast zijn onder andere Ali B, Axel Daeseleire, Jeroen Perceval, Nabil Mallat en niemand minder dan Dimitri Vegas & Like Mike te zien in de film.

Patser is een productie van a team productions in coproductie met het Nederlandse Column Film en het Waalse 10.80 Films en wordt mogelijk gemaakt door de steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds, Screen Flanders, Centre du Cinéma et de l’Audiovisuel, Screen Brussels, Cobo Fonds, Netherlands Film Production Incentive, Stad Antwerpen, de Belgische tax shelter financiering, Casa Kafka, VTM, Telenet, VOO/BETV, RTBF, BNN-VARA, Kinepolis Film Distribution en Indie Sales.

De film is nu ook te zien via Ziggo. Klik hier om er meer over te lezen.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

19 februari 2018 /