Jeroen Perceval, Barbara Sarafian en Peter Van den Eede nieuw in Wat Als?

Jeroen Perceval, Barbara Sarafian en Peter Van den Eede zijn nieuw in het derde seizoen van Wat als? Dat ook Matteo Simoni en Charlotte Timmers zich bij de cast hebben gevoegd, konden we eind augustus al melden. Echt ik kijk nu al weer uit naar morgen; met zo’n sterrencast kan het niet anders dan een top seizoen worden.

Voor wie de nieuwe acteurs nog niet kent. Bij deze even op een rijtje gezet.

Matteo Simoni
Matteo Simoni studeerde aan het Lemmensinstituut en aan de toneelafdeling van het Herman Teirlinck Instituut. In 2008 richtte hij met enkele medestudenten, waaronder Marie Vinck, Bart Hollanders en Stef Aerts, het theatergezelschap FC Bergman op. Intussen is dat gezelschap uitgegroeid tot een internationaal gelauwerd collectief.

Naast zijn werk op het toneel is Matteo de laatste jaren niet meer van het kleine scherm weg te denken. Hij speelde o.a. in LouisLouise, Vermist, Zone Stad, Amateurs, Safety First en in de nieuwste productie van Jan Eelen: Callboys. Dit najaar werkt hij ook aan de nieuwe VTM-productie De Bende van Jan de Lichte.

In de bioscoop kon je Matteo zien schitteren als de jonge Rocco Granata in de film Marina, maar ook in Zot van A., Groenten uit Balen, Terug Naar Morgen, Ay Ramon! en Safety First: The Movie. Samen met Charlotte Timmers, zorgt Matteo voor jong bloed in de cast van WAT ALS?.

Charlotte Timmers
Hou u vast aan de takken van de bomen, want dit comedydebuut zal niet ongemerkt voorbij gaan! Charlotte Timmers werkte samen met Matteo Simoni haar Toneelstudies af op het Lemmensinstituut en speelde ondertussen al enkele gastrollen in Vlaamse producties.

U kan haar aan het werk zien in Vermist, Goesting, Paradise Trips, Zot van A., Beau Séjour, Plan Bart en Hasta La Vista, maar voor vele kijkers zal WAT ALS? een eerste kennismaking zijn.

Jeroen Perceval
In 2001 haalde Jeroen Perceval zijn diploma op het Herman Teirlinck Instituut en begon hij aan zijn veelzijdige carrière. Hij speelt, schrijft, rapt en regisseert, maar het grote publiek kent hem vooral als Diederik Maes in het Oscargenomineerde langspeeldebuut Rundskop van Michaël R. Roskam. Voor deze prestatie werd hij verscheidene keren genomineerd en won hij een Ensor als beste mannelijke bijrol. Andere spraakmakende rollen speelde Jeroen in de films D’Ardennen en Borgman. Twee producties die met veel enthousiasme werden onthaald in het buitenland.

Naast deze drie kaskrakers is Jeroen ook te zien in de Vlaamse films Plan B., Injury Time, Bluf, Dagen zonder lief, Plan Bart en Paradise Trips. In 2013-2014 werkte hij ook aan een Duitse en een Franse filmproductie mee, respectievelijk Die andere Heimat en Son Epouse, naast Charlotte Gainsbourg. Op televisie konden we Jeroen aan het werk zien in onder andere Code 37, Zone Stad, Duts, Vermist en vanaf nu ook in WAT ALS?.

Dat Perceval ook kan regisseren, bewees hij al in menig muziekvideo maar ook met de kortfilm August. Daarmee won hij Le Grand Prix National op het Brussels Short Film Festival en kreeg hij veel internationaal lof. Ten slotte heeft het theater ook geen geheimen meer voor Jeroen. Hij is niet verbonden aan één gezelschap, dus om hem te zien spelen hou je best de verschillende cultuuragenda’s in het oog!

Barbara Sarafian
Barbara Sarafian verdiende door de jaren heen al veel pluimen voor haar acteerwerk in binnen- en buitenland. In Vlaanderen debuteerde ze in het populaire televisieprogramma Alles kan beter en sindsdien vinden we haar vaak terug in een komische context.

Ze maakt regelmatig de Vlaamse bühne onveilig met verschillende gezelschappen, maar ook voor de televisiekijkende Vlaming is Barbara geen onbekende. We zagen haar al spelen in o.a. Spike, Kijk eens op de doos, De vloek van Vlimovost, Clan, De Ronde, Dubbelleven, Witse, Tegen de Sterren op en In Vlaamse velden, waarvoor ze in 2015 een Vlaamse televisiester won.

Op het witte doek zette Barbara al straffe vertolkingen neer in de producties Brasserie Romantiek, Zot van A., Rundskop en natuurlijk Aanrijding in Moscou, waarvoor ze de prijs voor beste actrice won. Momenteel is ze ook in de cinemazalen te bewonderen in de dramafilm Everybody Happy van Nic Balthazar.

Internationaal speelde ze in de films 81⁄2 Women, Fortress II en in CQ van Roman Coppola. Op het Filmfestival van Locarno kreeg ze dit jaar de Boccalino d’Oro voor beste actrice voor haar rol in de film Vincent van Christophe Van Rompaey.

Peter Van den Eede
Peter Van den Eede studeerde aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen en richtte in 1989, samen met Bas Teeken, theatergroep Compagnie de KOE op. Hij maakte, schreef en regisseerde verschillende voorstellingen binnen dit gezelschap en veroverde zo stap voor stap het Vlaamse theaterpubliek. Naast zijn werk bij Compagnie de KOE was hij ook te gast bij enkele andere Vlaamse gezelschappen, waaronder Het Toneelhuis. In 2005 was hij curator en centrale gast op Theater Aan Zee in Oostende.

Je kon Peter zien spelen in de bioscoopfilms Man van staal, Dirty Mind, Los Flamencos en Linkeroever. Maar daarnaast speelde hij ook een hoofdrol in de kortfilm Dood van een schaduw, die voor de Oscars werd genomineerd.

Op televisie zette hij al knappe prestaties neer in de producties Terug naar Oosterdonk, De Smaak van De Keyser, Kiekens, Red Sonja, De zonen van Van As en natuurlijk Van vlees en bloed.

Wat Als?-cast
De gehele cast bestaat nu uit: Matteo Simoni, Charlotte Timmers, Jeroen Perceval, Barbara Sarafian, Peter Van Den Eede, Ruth Beeckmans, Koen De Graeve, Bert Haelvoet, Günther Lesage, Ben Segers, Nico Sturm, Bruno Vanden Broecke, Robrecht Vanden Thoren en Charlotte Vandermeersch. Eigenlijk was het niet de bedoeling dat er nog een derde seizoen zou komen, liet Tim Van Aelst eerder weten.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

1 november 2016 /