Chris Van den Durpel met Allemaal Chris in herhaling op VTM4

Jaren geleden schreef ik een bericht over de terugkeer van Chris Van den Durpel op VTM. Toen kon ik nog niet zoveel over het programma vertellen, maar inmiddels konden we in 2017 natuurlijk allemaal kijken naar Allemaal Chris. Dit programma wordt nu – vanaf maandag 3 januari – om 20.00 uur dagelijks in de herhaling uitgezonden op VTM 4.

Typetjes Chris Van den Durpel

Ik vind hem echt geweldig. Toen ik in 2016 hoorde over Allemaal Chris, schreef ik: “Zijn typetjes zorgen altijd voor een lach op mijn gezicht. Juist, omdat het alles behalve standaard personages zijn, maken ze echt iets in je los. Denk bijvoorbeeld aan Kamiel Spiessens. Vanaf het moment dat ik dit alter ego van Chris Van den Durpel in 1995 op tv zag, heb ik al een ongemakkelijk gevoel bij die man. Niet vervelend ongemakkelijk hoor… maar het zorgt er wel voor dat je echt in zijn shows wordt getrokken. Ik ben dan ook nieuwsgierig naar de nieuwste show van Chris Van den Durpel.”

Je zag deze acteur recent nog in de musical Daens De Musical.

Allemaal Chris

Wat we kunnen verwachten? VTM omschreef het programma destijds zo in de najaarspresentatie: “Terwijl de halve wereld op zeldzame Pokémon jaagt, zit ook Chris Van den Durpel al een tijdje achter vreemde figuren aan. Hij werkt aan een gloednieuw sketchprogramma voor VTM met heel wat nieuwe typetjes. Maar ook legendes als Kamiel Spiessens, Ronny King, Jimmy B passen zich aan aan de Pokémon GO-generatie en worden helemaal klaargestoomd voor de wereld van Snapchat, Instagram en Twitter.”

Herhaling

Wat je in de eerste aflevering (in de herhaling) op maandag 3 januari kunt verwachten. VTM schrijft in hun gids. “Kamiel Spiessens ontleent Koen Wauters’ smartphone en ook Sylvain van Genechten ontdekt de nieuwe media. Ronny King stelt zijn nieuwe passie voor, chirurg van Cauwenberghe geeft een botox-party en Filip Mars doet mee aan Blind Getrouwd! Chris van den Durpel creëerde afgelopen weken een aantal nieuwe typetjes, waaronder de wodka-drinkende trucker Igor, Pink Ambition-Annemie met haar dochter Annemie en een hoogst aanwezige para. Ook Snelle Eddy, Firmin Crets en wielrenner Cyriel Vervaecke zorgen voor verrassende optredens in deze eerste aflevering.”

Chris van den Durpel

In 2016 zei Chris van den Durpel: “Toen ik enkele weken geleden mijn kasten uitmestte, botste ik op een heleboel pruiken die er een beetje verwilderd bijlagen. Ik zette er eentje op en wonderwel paste ze nog. Eén blik in de spiegel en de goesting was er weer. De vele typetjes opnieuw tot leven brengen online en op televisie en ze laten inspelen op de sociale media, wordt een leuke uitdaging waar ik reikhalzend naar uitkijk.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

25 augustus 2016 /