Black: meest besproken Belgische film

Black is de meest besproken Belgische film in tijden. Er zijn zelfs al relletjes geweest (slechts in één van de 34 zalen waar deze film in België draait). Niet vanwege het heftige verhaal, maar vanwege de leeftijdsgrens van zestien jaar. Ook de jongere jeugd wilde de film van regisseursduo Adil El Arbi en Bilall Fallah te zien.

Black - poster NLDe film draait sinds gisteren in de bioscopen en heeft op zijn eerste dag al 14.000 bezoekers naar de zalen gelokt.  Dit grote succes heeft zowel de bioscopen, als de makers en de filmverdeler verrast en de lovende reacties voor de film blijven toestromen. Verschillende bioscopen verhogen de komende dagen dan ook de zaalcapaciteit voor de film.

Black vertelt het verhaal van de 15-jarige Mavela, een jonge Brusselse die lid is van de beruchte bende Black Bronx.  Wanneer zij halsoverkop verliefd wordt op Marwan, een Marokkaanse jongen van een rivaliserende bende, worden beiden brutaal gedwongen te kiezen tussen loyaliteit aan hun bende of de liefde voor elkaar. De hoofdrollen worden gespeeld door jong talenten, zoals Martha Canga Antonio en Aboubakr Bensaïhi. Zij zijn, net als de andere acteurs, gevonden via streetcasting en met medewerking van Hakuna Casting.

Adil El Arbi en Bilall Fallah hebben deze film gebaseerd op de boeken Black en Back van Dirk Bracke. Het scenario werd geschreven door Nele Meirhaeghe in samenwerking met Hans Herbots en het regisseursduo.  Black is een productie van Caviar (producers Frank Van Passel, Bert Hamelinck en Ivy Vanhaecke), in co-productie met a team productions en Climax Films en kon rekenen op steun van onder andere het VAF/Filmfonds en Screen Flanders.

De film is nu ook te zien via Ziggo. Klik hier om er meer over te lezen.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

12 november 2015 /