Documentaire Laurent, het wonderkind op tv kijken

De documentaire Laurent, het wonderkind is in het najaar van 2022 verschenen op Streamz (België) en Videoland (Nederland). Je ziet ‘m op woensdag 17 april 2024 om 22.20 uur ook op Play4. Hier lees je er alvast meer over. Laurent is maar liefst twee jaar gevolgd voor deze documentaire.

Laurent, het wonderkind

“Ik denk dat Laurent heel belangrijk gaat worden voor de mensheid”, zegt Alexander Simons, de trotse vader van de Nederlands-Belgische Laurent (12 jaar) in de documentaire Laurent, het wonderkind. In deze docu geven de hoogbegaafde Laurent en zijn ouders een exclusieve inkijk in hun bijzondere leven. Je kijkt deze documentaire ook op Videoland en Streamz. En ik ga er vanuit dat-ie na uitzending op Play4 ook terug te kijken is op GoPlay. Terugkijken in het buitenland, zou met een VPN Verbinding – die je op België zet – dan ook mogelijk moeten zijn.

Slimste kind ter wereld

De jonge Laurent, met een IQ hoger dan 145, mag zich sinds officieel Master of Science noemen. Laurent rondde drie keer sneller zijn Master in de kwantum-fysica af aan de Universiteit van Antwerpen. Hij deed dat in slechtst een half jaar. En ook nog eens summa cum laude. Hij is daarmee één van de slimste kinderen ter wereld.

Ook interessant; aflevering 5 van Durf te vragen seizoen 5 (volgende week op tv) gaat ook over hoogbegaafde jongeren. Klik op de link om er meer over te ontdekken.

Doel: onsterfelijkheid ontwikkelen

Laurent heeft een ambitieus doel voor ogen: Het bereiken van onsterfelijkheid door het ontwikkelen van artificiële organen. “Als het me lukt, gaan we niet meer dood” , zegt hij. “Wat Laurent kan, is uniek, ongezien”, zegt moeder Lydia.

Documentaire Laurent, het wonderkind

In de documentaire – die vanaf september 2022 op Streamz en Videoland te kijken was – vertelt Laurent openhartig over zijn leven, zijn studie en zijn toekomstplannen. Omdat zijn ouders druk waren met hun drie florerende tandartspraktijken, hebben ze ervoor gekozen om een deel van de opvoeding van Laurent samen te doen met zijn opa en oma (de ouders van vader Alexander). Die ontdekten dat hun kleinkind bijzondere gaven had. Sinds Laurent is gaan studeren zijn Alexandra en Lydia hun zoon gaan begeleiden en zijn carrière gaan managen omdat hun wonderkind vanuit de hele wereld op veel belangstelling kan rekenen. 

Wonderkind

In de documentaire laten deskundigen als hoogbegaafdheids-expert Tessa Kieboom, neuropsycholoog Margriet Sitskoorn en HLN journalist Sven Spoormakers hun licht schijnen over de ontwikkeling van Laurent. Kan hij ‘gewoon’ kind zijn en wil hij dat ook? Is hij behalve bijzonder slim, ook goed in bijvoorbeeld sport en hoe is het gesteld met zijn sociale vaardigheden? Al deze vragen en nog veel meer komen aan bod in deze nieuwe documentaire. Daarnaast vertelt de hoogbegaafde Erik van den Boom hoe hij zich herkent in Laurent en wat de voor- en nadelen zijn van slim zijn op jonge leeftijd.

Foto: Streamz

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

17 april 2024 /