VlaamsKijken: Patricia neemt je mee achter de schermen bij bedrijf

Dagelijks lees je op VlaamsKijken artikelen over tv-programma’s, series en films, die ik selecteer. Enerzijds deel ik het nieuws over alle Vlaamse producties, maar als Nederlandse – met de nodige Nederlandse volgers via alle VlaamsKijken social media kanalen – deel ik natuurlijk ook info over wat er zoal in Nederland te kijken is. Programma’s die in beide gevallen meestal wel over de grens te kijken zijn.

VlaamsKijken & bedrijf

Al bijna twintig jaar heb ik mijn eigen bedrijf ‘Patricia de Ryck’, waar VlaamsKijken inmiddels al jaren onderdeel van is. Wat voor werk ik dan doe? Ik ben gestart als freelance journaliste voor bekende vrouwenbladen, zoals Flair. En als tekstschrijver schrijf ik allerhande teksten voor ondernemers. Daarnaast heb ik dus een aantal blogs als onderdeel van mijn bedrijf, waaronder VlaamsKijken en Twijfelmoeder. En natuurlijk heb je daarnaast ook nog allemaal randzaken, zoals boekhouden en netwerken. Want als ondernemer kun je helaas niet 100% van je uren alleen aan opdrachten werken.

Online boekhouden

Gelukkig heb ik in de loop der jaren wel ontdekt dat je met slimmer werken tijd kunt besparen. Denk bijvoorbeeld aan een boekhoudprogramma zzp. Door te kiezen voor online boekhouden bespaar ik mezelf een hoop puzzelwerk met bonnetjes op het eind van het jaar. En wat me – nu ik het al jaren gebruik – ook is opgevallen, is dat mijn klanten sneller betalen. Na de opdracht stuur ik ze digitaal de factuur en als ze niet op tijd betalen, kan ik ook eenvoudig een herinnering versturen. Omdat het boekhoudsysteem en mijn bankrekening zijn gekoppeld, kan ik snel zien of facturen al betaald zijn of niet.

Bedrijf & VlaamsKijken: geld

Wat ik daarnaast ook fijn vind, is dat ik een duidelijk overzicht heb van wat ik verdien met de bepaalde onderdelen binnen mijn bedrijf. Ik weet dus dat VlaamsKijken qua omzet niet zo heel veel oplevert qua advertenties en samenwerkingen, maar ik vind het wel heerlijk om voor deze site te schrijven en krijg er ook heel veel leuke reacties op. Vandaar dat ik nu een test doet met de Ko-Fi link onder ieder artikel. Misschien wil je me wel steunen, omdat je blij bent met al mijn artikelen. Samenwerken met Vlaams Kijken is ook altijd mogelijk.

Slimmer werken

Maar wat slimmer werken betreft, zijn er natuurlijk nog meer opties. Zo ben ik echt niet dag en nacht online (wat je misschien wel zou denken als je de social media van VlaamsKijken volgt). Ik kan zowel op mijn blogs als social media gewoon berichten inplannen voor langere tijd. Op die manier kan ik gefocust werken, maar word je als lezer niet overspoeld door alle berichten. Daarnaast ga ik in 2024 me ook zeker verdiepen in de mogelijkheden van AI. Op dit moment schrijf ik alles gewoon zelf, maar ik kan me voorstellen dat tools als ChatGPT sommige taken echt sneller kan maken. Dan hou ik weer meer tijd over om VlaamsKijken en de andere onderdelen van mijn bedrijf naar een hoger niveau te tillen.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

2 januari 2024 /