Vuurwerkangst dieren, zoals hond, in beeld in documentaire

Documentairemaker Sebastian Mulder brengt vuurwerkangst onder dieren, zoals honden en katten, in beeld in zijn korte documentaire And a happy new year. Deze 2Doc Kort is vanavond – donderdag 28 december – om 22.45 uur te zien bij de EO op NPO2.

Documentaire And a happy new year

Oud & Nieuw is voor mensen vaak een gezellig feestje, maar voor veel dieren vooral een regelrechte nachtmerrie. De korte EO-documentaire And a happy new year onderbouwt dit op inventieve wijze: aan de vooravond van oudejaarsnacht krijgen honden van verschillende eigenaren een kleine camera omgehangen. De opgenomen beelden vormen de basis van deze originele documentaire, die in november 2023 een IDFA Award won.

Vuurwerkangst huisdieren

De film van Sebastian Mulder toont de spanning en angst van de dieren en hun baasjes vanaf de eerste knallen overdag, tot het oorverdovende spektakel om middernacht. Het blijft niet alleen bij huisdieren, ook de paniek onder paarden, vossen en vogels wordt vastgelegd met speciale infrarode camera’s

Angst voor vuurwerk in beeld

De betoverende beelden van het in slowmotion gefilmde vuurwerk staan zo in schril contrast met het bibberen, hijgen en piepen van de huisdieren, gevlucht naar badkamers en weggekropen onder het meubilair. De korte documentaire kent geen voice-over, maar de beelden en het geluid spreken voor zich.

Documentaire vuurwerkangst dieren kijken

De documentaire over vuurwerkangst bij dieren – And a happy new year – is te kijken op donderdag 28 december om 22.45 uur bij de EO op NPO2. Natuurlijk kun je ‘m ook terugkijken via NPO Start en NPO PLus. Wil je dit vanuit het buitenland doen, zorg dan voor een VPN Verbinding, die je op Nederland zet.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

28 december 2023 /