Sinterklaas op tv: Sint intrede in Antwerpen 2023 en meer…

Zitten jullie ook klaar voor de intrede van de Sint; deze vindt in 2023 voor de Vlaamse kijkers plaats in Antwerpen. In Nederland komt Sinterklaas aan in Gorinchem. Om 12.00 uur is het zover in Nederland; om 14.00 is de Sint intrede in Antwerpen. Hier lees je meer over waar en hoe je de intocht kunt kijken.

Cadeautip: kijk eens op de webshop van Studio 100 voor leuke koopjes

Intrede Sint Antwerpen 2023

De Sint komt op zaterdag 18 november 2023 om 14.00 uur voor zijn intrede naar Antwerpen met de stoomboot. Hij brengt opnieuw zijn kleurrijke gevolg mee: een hele reeks pieten, Conchita, Ramon, Kneta Knieschijf en nog heel wat andere medewerkers en vrienden. Dit alles is natuurlijk op tv op de voet te volgen.

Intrede Sint Antwerpen live

Naar goeie traditie meert de boot ook deze keer aan tegen het ponton aan het Steenplein. Bart Peeters en Antwerps burgemeester Bart De Wever zullen daar Sinterklaas begroeten en officieel welkom heten. De Sint wandelt dan naar het Steen, waarna de stoet verder trekt via de Ernest Van Dijckkaai en de Suikerrui naar de Grote Markt. Sinterklaas arriveert aan het stadhuis rond 14.45 uur en zal daar, vanop het balkon aan het Schoon Verdiep, de kinderen en hun mama’s en papa’s toespreken.

Cadeautip > Dag Sinterklaas boeken: VoorleesboekZoekboek en Doeboek.

Ketnet intrede Sint

Zoals elk jaar maken Ketnet en Ketnet Junior van de intrede van de Sint een groot feest. Tussen 13.00 en 14.00 uur zorgen Kaatje, Viktor en Kamiel en De KetnetBand voor flink wat ambiance op het podium op de Grote Markt in Antwerpen. Dit alles is ook gewoon op tv te zien: VRT 1, Ketnet en VRT MAX zenden de intrede van Sinterklaas rechtstreeks uit. Ketnet-wrappers Gloria Monserez (die de Droomfabriek 2024 gaat presenteren) en Sarah Mouhamou (die we beter leerden kennen in Een Echte Job seizoen 3) presenteren de uitzending en volgen de aankomst en de tocht van Sinterklaas op de voet. Via de hashtag #intredesint kan iedereen op social media zijn of haar beelden en herinneringen delen.

Intrede Sinterklaas Antwerpen 2023 kijken

De Intrede van Sinterklaas in Antwerpen is live op VRT1 en Ketnet te kijken. Heb je dat gemist, dan is er geen enkel probleem. Intrede Sint Antwerpen 2023 is namelijk op verschillende momenten te kijken. Op woensdag kijk je de Intrede Sint 2023 zelfs met Vlaamse gebarentaal op Ketnet. 

  • zaterdag 18 november 13.30 tot 15.10 uur op VRT1, Ketnet, VRT MAX, Ketnet.be en in de Ketnet-ap
  • zaterdag 18 november 18.00 uur op Ketnet
  • zondag 19 november om 08.00 uur op Ketnet
  • woensdag 22 november om 13.30 uur op Ketnet met Vlaamse gebarentaal
  • terugkijken op VRT MAX; ook vanuit het buitenland, zorg dan voor een  VPN Verbinding die je op België kunt zetten.

Intocht Sinterklaas Nederland

Ook in Nederland is de intocht van Sinterklaas op tv te kijken. Daar komt-ie aan op zaterdag 18 november om 12.00 uur. Van 12.00 tot 13.20 uur zie je de intrede in Gorinchem. Gaat het allemaal goed? Tijdens het Sinter

Sinterklaas & audiodescriptie

Wist je dat je Sinterklaas niet alleen met een doventolk kunt zien, maar dat er voor slechtziende en blinde kinderen nu ook audiodescriptie is bij zowel de intocht als de Sinterklaasjournaalst? Bij de – opgenomen- journaals is de audiodescriptie te beluisteren via de (gratis) app Earcatch, terwijl de audiodescriptie bij de – live -intocht wordt aangeboden op NPO2 extra. Dit kanaal is voor iedereen beschikbaar in de NPO Start app en op npostart.nl.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

18 november 2023 /