Wie denk je wel dat je bent seizoen 3 op tv

Seizoen 3 van Wie denk je wel dat je bent met Rob Urgert en Joep van Deudekom is vanaf zondag 17 september 2023 op tv te kijken. De afleveringen zie je iedere zondag om 21.30 uur bij NPO1. Ontdek er hier alles over.

Op zondag 8 oktober is er geen aflevering; dan kun je kijken naar de hoogtepunten uit de Formule 1: GP Qatar.

Wie denk je wel dat je bent (seizoen 3)

Huilen vaders en moeders sneller dan mensen zonder kinderen? Wie kan je beter aan je sterfbed hebben, een spiritueel of een rationeel persoon? Zijn mensen met een zachte g echt gezelliger dan Noorderlingen? En wie presteren beter onder druk: piekeraars of blije eieren? Vanaf 17 september start seizoen 3 van Wie denk je wel dat je bent?, waarin Rob Urgert en Joep van Deudekom steeds twee typen mensen onderwerpen aan zo wetenschappelijk mogelijke experimenten. Serieuze wetenschap, maar met een knipoog.

Verschillen tussen mensen onderzocht

Rob Urgert* en Joep van Deudekom* onderzoeken in zes afleveringen de verschillen en overeenkomsten tussen mensen met en zonder kinderen. Een onderwerp waar ik zelf heel nieuwsgierig naar ben, want ik heb het boek De twijfelmoeder* geschreven en beheer de Facebook-groep Twijfel over kinderwens. Maar denk ook aan: mensen met een zachte of een harde g, spirituele en rationele mensen, smartphoneverslaafden en recreatieve gebruikers, nerds en mensen die dat helemaal niet zijn, en piekeraars en blije eieren. Dr. Tila Pronk, Universitair Hoofddocent aan Tilburg University schuift elke aflevering aan als deskundige.

Harde G vs Zachte G

Wat zegt het over je als je boven of beneden de grote rivieren woont? Zijn mensen met een zachte G misschien eerlijker? Zijn mensen met een harde G echt zulke vrekken? En klopt het vooroordeel dat noorderlingen minder gezellig zijn dan zuiderlingen? Dat ontdek je in aflevering 1.

Veel kinderen vs Geen kinderen

Hoe verander je als je kinderen krijgt? Kunnen mensen met kinderen zichzelf makkelijker wegcijferen? Huilen ze sneller? En kunnen ze beter een moeilijke taak tot een goed einde brengen? Je ziet het in de aflevering Veel kinderen vs Geen kinderen (aflevering 2).

Nerd

Ooit was ‘nerd’ bijna een scheldwoord, tegenwoordig worden ze steeds vaker gezien als cool. Rob Urgert en Joep van Deudekom onderzoeken hoe je een nerd herkent en of ze echt zo sociaal onhandig zijn (aflevering 3).

Spiritualiteit

Spiritualiteit is populair. Maar wat zegt het over je als je spiritueel bent? Ben je minder geremd in vergelijking met je rationele medemens? Zijn spirituele mensen misschien ook makkelijker op te lichten? En wie kan je aan het einde van je leven het beste aan je sterfbed hebben: iemand die heel nuchter over leven en dood denkt, of iemand die juist heel spiritueel is (aflevering 4).

Seks of smartphone

Smartphoneverslaving is een maatschappelijk probleem. Rob Urgert en Joep van Deudekom onderzoeken wat het met je gezondheid en lichaam doet als je de hele dag zit te instagrammen en te tiktokken. Wat kies jij? In Wie denk je wel dat je bent is de vraag deze week: Nooit meer seks of ooit meer op je smartphone? (aflevering 5)

Beren op de weg

Sommige mensen zien overal beren op de weg. Anderen maken zich nergens zorgen over. Maar wie zien de wereld realitischer? Wie presteren beter onder druk: piekeraars, die bang zijn dat ze een modderfiguur slaan, of blije eieren, van wie alle kritiek afglijdt? En kunnen blije eieren ook excuses maken als het verkeerd gaat? (aflevering 6)

Wie denk je wel dat je bent kijken

Wie denk je wel dat je bent? is een co-productie van NTR en Blazhoffski. Elke zondag van 17 september om 21.30 uur op NPO 1 kun je naar dit programma kijken. Terugkijken kan via NPO Start en NPO Plus, waar je ook de afleveringen van seizoen 1 en seizoen 2 ontdekt. Als je een VPN Verbinding gebruikt, die je op Nederland zet, kun je ook vanuit het buitenland kijken.

Foto: NTR / Olivier Thijssen

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

1 november 2023 /