3 manieren om Nederlandse zenders te kijken in het buitenland

Emigreren naar een warm land klinkt voor sommige mensen als een grote droom, al helemaal nu de dagen weer kouder worden. Veel mensen hebben deze stap al genomen en zijn hun droom achterna gegaan. Maar waar je ook woont of bent, naar de Nederlandse zenders kijken is iets wat iedereen toch graag wilt. Vroeger was het niet mogelijk om naar Nederlandse zenders te kijken tenzij je de tv schotel in de goede richting had staan, tegenwoordig zijn de meeste zenders te vinden met één druk op de knop. In dit artikel delen we 4 manieren waarom jij toch heerlijk kan genieten van de Nederlandse televisie in het buitenland.

Een Virtueel Particulier Netwerk (VPN):

Een van de nieuwste technologieën is een VPN. Dit is een privénetwerk dat je op je apparaten kan downloaden en naar Nederlandse zenders kan kijken. Een VPN beveiligd je IP-adres waardoor servers niet kunnen zien dat je in het buitenland bent. Door een vpn aanzetten denken de servers dat je je op Nederlandse bodem bevindt. Er zijn talloze VPN’s beschikbaar, voor sommige moet je betalen en andere zijn gratis. Tegenwoordig is dit een van de makkelijkste manieren om naar zenders te kijken overal op de wereld. 

Maak gebruik van een live streaming service

Een andere manier om in het buitenland naar de Nederlandse en Belgische televisie te kijken, is door gebruik te maken van live streaming services. Sommige tv-zenders bieden tegenwoordig livestreams aan op hun website of via speciale apps. Hierdoor kun je alsnog live vanaf het buitenland naar je favoriete televisieprogramma kijken. 


Om gebruik te maken van een live streaming service hoef je alleen maar naar de website van de tv-zender te gaan en te zoeken naar de livestream-optie. In de meeste gevallen moet je eerst een account aanmaken voordat je kan kijken naar de livestreams en wellicht moet je er ook voor betalen. 

Een satellietschotel:

Als je op zoek bent naar een meer permanente oplossing om naar de Nederlandse televisie te kijken kun je een satellietschotel plaatsen. Hierdoor kan je altijd live naar Nederlandse zenders kijken, mis je niks en heb je verder geen last van de beperkingen van streamingdiensten of geo blokkades.

Het installeren van een satellietschotel is alleen niet een makkelijk klusje en je moet ervoor zorgen dat de schotel zó staat dat die in de juiste richting komt te staan. Een satellietschotel is dan ook het beste om te hebben wanneer je permanent in het buitenland blijft.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

30 oktober 2023 /