Vijftiende seizoen Help, mijn man is klusser met John Williams

Het vijftiende seizoen van Help, mijn man is klusser met John William is vanaf 12 september in de herhaling bij RTL4 te kijken. De herhalingen vervangen Samen Uit, Samen Thuis, die door de tegenvallende kijkcijfers naar de zondagavond laat is geplaatst.

Dit bericht verscheen voor het eerst op VlaamsKijken op 10 januari 2022; het is bijgewerkt op dinsdag 11 april 2023 toen Help, mijn man is klusser seizoen 15 in België op tv te kijken was (op VTM2). En nogmaals op 12 september 2023, omdat de herhaling weer in Nederland op tv komt.

Vijftiende seizoen Help, mijn man is klusser

In de eerste aflevering van seizoen vijftien reist John Williams met het Help, mijn man is klusser team af naar Zaandam. Petra en haar man, Joop, wonen al vijftien jaar in een zwaar verwaarloosd huis. Petra eist dat Joop de hulp van John en het klusteam aanneemt. Anders pakt ze haar spullen en trekt ze voorgoed de deur achter zich dicht. Een indrukwekkende aflevering, waarbij John Williams een tijdje na de klus ook nog eventjes terug langs gaat. En niet alleen. Hij heeft ook een opruimcoach voor Petra en Joop ingeschakeld. Ik ben benieuwd of dit ook bij de volgende afleveringen het geval gaat zijn, want dan doet het ook een klein beetje denken aan Je Huis Op Orde.

MS en wonen in een bouwput

John Williams bezoekt in de tweede aflevering van het vijftiende seizoen Help, mijn man is klusser het Utrechtse Harmelen. De 45-jarige Laura wordt gillend gek in de bouwput waar zij al drie jaar in woont. Ze heeft MS en er moet nu écht snel iets gebeuren. Haar man, Stuart, heeft geen haast en staat niet te springen om de hulp van John en zijn klusteam.

Dochter overleden

Robin en Robert uit Steenbergen verloren vorig jaar hun dochtertje. Vooral Robin heeft het daar nog heel zwaar mee. Het hele gezin leunt nu op Robert en hij moet ook nog de verbouwing voor zijn rekening nemen. Robin heeft hem opgegeven voor dit programma, maar trekt Robert het allemaal nog wel? We zien deze deelnemers in de derde aflevering van Help, mijn man is klusser seizoen vijftien.

Hartaanval

De droomboerderij van Anneke en haar gezin is tot nu toe een grote nachtmerrie. Ondanks verschillende hartaanvallen neemt haar man, Ton, te veel hooi op zijn vork. Tot hun grote schrik stuiten de klussers tijdens hun bezoek op andere, ongewenste bewoners. Kortom: weer de nodige ingrediënten voor een aflevering van Help, mijn man is klusser om van te smullen. Dit is de vierde van seizoen vijftien.

Koken met winterjas aan

Grenzeloos verliefd verruilt Alfiya haar flat in Moskou voor een klushuis in Winschoten. Haar man, Henk, belooft de klus snel te klaren, maar ze kookt al twee jaar in de bijkeuken met haar winterjas aan. Henk is niet onder de indruk van de noodkreet van zijn vrouw. Hoe loopt dat af met deze deelnemers uit het vijfde aflevering van Help mijn mas is klusser seizoen vijftien.

Bijzondere onthullingen over relatie…

Annechien is de klusachterstand in haar huis zat. Haar man, Ricardo, vindt het allemaal wel best. Hij besteedt liever tijd aan zijn hobby’s. Hoe meer Annechien klaagt, hoe minder hij doet. Tijdens het gesprek met John doet het stel bijzondere onthullingen over hun relatie…

Groenteboer met ongezonde leefstijl

John bezoekt de wanhopige Mieke. Haar man, Gert-Jan, is groenteboer, maar de woning is allesbehalve fris en fruitig. Mieke slaapt noodgedwongen in de keuken en is moegestreden. De emoties lopen hoog op als John het stel aanspreekt op hun ongezonde leefstijl.

Help, mijn man is klusser

Vijftien seizoenen en al meer dan honderd afleveringen en verbouwingen zijn er nog steeds wanhopige vrouwen die de hulp van John Williams en zijn team inschakelen. Ze zien geen uitweg meer en hopen dat de professionele klussers hun man meekrijgen en er zo weer een beetje lucht in de relatie komt. Want die staat door de klusellende inmiddels ook flink onder druk.

Help mijn man is klusser in België kijken

Ik vroeg me begin 2022 nog af of Help, mijn man is klusser met John Williams in België te kijken zou zijn. Eerder waren verschillende afleveringen tenslotte al te zien bij VTM2 en VTM GO. In het voorjaar van 2023 kwam daar seizoen 15 op tv, terwijl in Nederland seizoen 16 er toen net op zat. Via VTM GO zijn de afleveringen helaas niet meer terug te kijken.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

12 september 2023 /