De Voetbaltrainer volgt deze markante coaches uit amateur voetbal

De Voetbaltrainer volgt zes markante coaches uit het amateur voetbal in Nederland. Maak kennis met Brian Piris, Cor ten Bosch, Geoffrey van Loenen, Ton Kosterman, Huib van Oostrom Soede en Niels Visser uit De Voetbaltrainer. Iedere maandag (sinds 21 augustus) om 21.30 uur te kijken bij Veronica.

De Voetbaltrainer Veronica

Louis van Gaal, Ronald Koeman en Erik ten Hag: drie grote Nederlandse trainers, geroemd om hun tactische kennis en hun karakteristieke omgang met spelers en pers. Zij acteren op het allerhoogste niveau, staan altijd in de spotlights. Terwijl zij internationaal shinen, werken duizenden voetbaltrainers zich in het zweet op een heel ander niveau: het amateurvoetbal in Nederland. Veronica zet deze groep nu in de schijnwerpers met het realityprogramma De Voetbaltrainer.

Voetballiefhebber? Lees dan ook: Europees voetbal op tv

De Voetbaltrainer

De Voetbaltrainer volgt zes superfanatieke, markante en ambitieuze amateurvoetbalcoaches op en rond het voetbalveld én in hun privéleven. Voor veel voetballiefhebbers is voetbal de belangrijkste bijzaak in het leven, bij deze voetbaldieren lijkt het voetbalspel op het eerste oog echter zó diep te zitten, dat het voor hen welhaast dé hoofdzaak in het leven is. Een seizoenlang is het zestal op de voet gevolgd. Winstpartijen, nederlagen, lastige gesprekken met spelers en donderspeeches: alles komt voorbij in de realityserie De Voetbaltrainer.

Deze coaches volgen we op tv in De Voetbaltrainer

In De Voetbaltrainer staan zes hongerige amateurtrainers centraal:

  • Brian Piris (53) van The Gunners uit Breda
  • Cor ten Bosch (72) van het Amsterdamse JOS Watergraafsmeer
  • Geoffrey van Loenen (42) van WIK Den Haag
  • Ton Kosterman (56) van SV Juliana ’31 uit Malden
  • Huib van Oostrom Soede (67) van het Rijswijkse H.V.V. Te Werve
  • Niels Visser (50) van V.V. Oranje Wit uit Elst.

Stuk voor stuk gedreven en veeleisend; allen met een eigen verhaal.

Brian Piris

Brian Piris (53) vertrekt aan het einde van het seizoen als trainer van The Gunners in Breda. Ondanks zijn irritatie en frustratie over de instelling van sommige spelers, blijft hij de club tot het einde van het seizoen trouw. Zelf was hij in zijn jonge jaren een groot talent van NAC Breda, maar heeft zijn kansen om echt door te breken vergooid. Liever zat hij in de kroeg dan dat hij op het veld stond. Naast coach is Brian ook schoonmaker van trappenhuizen en portieken.

Cor ten Bosch

Amsterdammer Cor ten Bosch (72) van JOS watergraafsfeer in Amsterdam is al ruim vijf jaar trainer van de club en een klassieke voetbaltrainermet typische Amsterdamse humor. Cor zit veertig jaar in het trainersvak en is gewend om met elke ploeg te promoveren of kampioen te worden. Dit seizoen is dat echter anders; met JOS Watergraafsmeer vecht Cor ten Bosch tegen degradatie. Iets wat hij niet gewend is en waar hij maar moeilijk mee om kan gaan. Cor is met pensioen, maar speelde zelf ooit nog voor Ajax, met niemand minder dan Johan Cruijff en Johnny Rep. Met vaste vrienden uit die tijd neemt hij wekelijks – onder het genot van een kopje koffie – het voetballeven door. 

Geoffrey van Loenen

Geoffrey van Loenen (42) van WIK Den Haag is de spil van een echt Haags voetbalgezin. Zoon Dani speelt in de jeugdopleiding van ADO Den Haag. Het familiediner op zondag is een vaste prik; dan eet Geoffrey – met zijn gezin – bij zijn ouders, waar het natuurlijk over voetbal gaat. Op het veld is Geoffrey van Loenen een stresskippie, zoals hij zichzelf typeert. Daarom heeft hij zijn sigaartjes altijd bij de hand voor de nodige ontspanning. Naast trainer van WIK is Geoffrey facilitair manager bij Binnenlandse Zaken.

Ton Kosterman

Met zijn naderende vertrek bij de club, wil Ton Kosterman (56) van SV Juliana’31 in Malden zijn kwaliteiten als trainer nog één keer laten zien en doet dit seizoen mee voor twee prijzen: een periodetitel en de beker. Ton bereidt zijn wedstrijden tot in de puntjes voor en laat niets aan het toeval over. Naast trainer van SV Juliana’31 is Ton Kosterman ook accommodatiebeheerder van sportclub Woezik, waar hij elke dag te vinden is. Ton is een echte Bourgondiër en vindt zichzelf te zwaar en niet fit. Daarom heeft hij een personal trainer en traint hij op zijn fiets voor de Amstel Gold Race. 

Huib van Oostrom Soede

Huib van Oostrom Soede (67) van H.V.V. Te Werve in Rijswijk is al ruim tien jaar trainer van de club en een soort vader voor zijn spelers. Zo koopt Huib geregeld cadeaus voor spelers die jarig zijn of net vader zijn geworden. Als trainer neemt hij geen blad voor de mond en wijst spelers geregeld op hun fouten en tekortkomingen. Daarnaast is hij een bekende in het Haagse. Overal waar Huib van Oostrom Soede komt, maakt hij een praatje en komt hij bekenden tegen. Naast trainer van Te Werve is hij ook eigenaar van een restaurant in Rotterdam, waar hij geregeld te vinden is. 

Niels Visser

De oer-fanatieke Niels Visser (50) van V.V. Oranje Wit uit Elst trof een aantal jaren geleden een club aan die op sterven na dood was. Door de gedreven en professionele aanpak van hem kan Oranje Wit voor het eerst in de geschiedenis kampioen worden. Elke wedstrijd doet ertoe en is erop of eronder. Daarvoor houdt Niels zich aan een strak regime; niet alleen op het veld, ook privé. Op wedstrijddagen zit hij stipt om 06.00 uur bij de kapper, doet daarna de boodschappen, laat hij zijn geliefde honden Diamond en Gio uit om vervolgens richting de club te rijden. Naast trainer is Niels Visser fruitverkoper aan bedrijven en rijdt met een klein busje door het hele land. 

De Voetbaltrainer kijken

De Voetbaltrainer is een productie van TIN CAN en wordt mede mogelijk gemaakt door Unibet. Iedere week te kijken om 21.30 uur na Veronica Offside. Een. uur na de aflevering staat het programma ook op Kijk.nl. Via kijk.nl kun je De Voetbaltrainer ook terugkijken. Zelfs vanuit het buitenland; zorg dan voor een VPN Verbinding, die je op Nederland zet.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

28 augustus 2023 /