Vakantie vieren; een vaste, eigen plek of steeds ergens anders?

Waar vier jij het liefste vakantie? Ga je voor een vaste stek, zoals we die al zagen in een programma als Vakantiehuis For Life? Of trek je liever van de ene naar de andere locatie, zoals we zien in reisprogramma’s als 3 op Reis, het indrukwekkende Boris, Down the Road of Race Across The World? De zomervakantie mag er dan bijna op zitten; wij dromen nog even weg…

Vaste plek of wisselende locaties?

Wij hebben deze zomervakantie drie wisselende locaties bezocht in Nederland. Zo huurden we een huisje of stacaravan op de Utrechtse Heuvelrug, in Drenthe en in Zeeland. Drie heel diverse vakantieparken in drie totaal andere omgevingen. Ik vond het heerlijk om meer te zien, maar het was met twee kinderen (waarvan de jongste nog 1 moet worden) wel een heel gesleur met spullen. Als ik nu denk aan een volgende vakantie, dan denk ik toch echt aan een vaste plek. Een plek op een camping of park waar de oudste vriendjes kan maken en lekker vrij kan spelen, terwijl zijn jongste dutjes doet in een vertrouwd reisbedje.

Stacaravan kopen

Als je voor een vaste plek kiest, dan zijn er verschillende opties. Je kunt voor meerdere weken een plekje huren, kiest voor een seizoensplek of je besluit om het helemaal grondig aan te pakken en gaat voor een stacaravan kopen. Op de camping in Zeeland stonden zowel caravans als kavels te koop. En ik moet toegeven dat ik met de gedachte heb gespeeld om informatie aan te vragen. Het enige nadeel: dit vakantiepark was niet gelegen aan een mooi Zeeuws zandstrand én voor ons is het meer dan twee uur rijden zonder files. Tijdens vakanties duurt het vaak zelfs een half uurtje langer. Tja, dan zit ‘even naar de stacaravan’ gaan er dus niet in.

Veluwe of toch elders?

Wat qua locatie dan wel interessant is? Nou, wat dacht je van de Veluwe. Toevallig op weg naar ons vakantieadres in Drenthe door dit gebied gereden in verband met de afsluiting van de A12. En wow, ik heb mijn ogen uit gekeken. Voor ons is dat nog geen uur rijden en die omgeving is echt prachtig. Het is niet alleen leuk om daar met kinderen te komen, maar ook om zelf even de rust op te zoeken. Voor mij zou een plek daar ideaal zijn als schrijfhuisje. Zal ik toch eens op ‘stacaravan Veluwe‘ Googlen? Wie weet wat ik daar kan vinden…

Inspiratie

Is dit niks voor jou, maar ben je juist op zoek naar meer reisinspiratie. Kijk dan naar het nieuwe seizoen van 3 op reis.

Blij met de artikelen van VlaamsKijken, bedank ons via Ko-Fi. * Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime (Video) en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

25 augustus 2023 /