Lucas en Arthur Jussen op wereldtournee (met Ivo Niehe)

Ivo Niehe heeft de driedelige reeks Lucas en Arthur Jussen op wereldtournee gemaakt. De wereldberoemde pianisten zie je vanaf woensdag 9 augustus om 21.20 uur bij AVROTROS op NPO1. Lees er hier alvast meer over en maak uitgebreid kennis met de Jussen broers.

Lucas en Arthur Jussen

Lucas en Arthur Jussen*; gewone jongens die een allesbehalve gewoon leven leiden. De broers van 30 en 26 jaar oud kunnen het geweldig goed met elkaar vinden, staan superpositief in het leven, hebben een groot gevoel voor humor én veel voetbal- en tennistalent. Maar het zijn vooral ook twee wereldberoemde pianisten die over de hele wereld samen in uitverkochte concertzalen spelen.

Documentaire Lucas en Arthur Jussen

In de 3-delige reeks Lucas en Arthur Jussen op wereldtournee volgt Ivo Niehe* ze de wereld over: van Parijs tot Sao Paulo en van Seoul tot Boston en dé zaal der zalen: de Gouden Zaal van de Musikverein in Wenen. Overal staat het publiek, jong en oud, voor ze in de rij. In deze serie vertellen beroemde collega’s, hun ouders, vrienden en familie, maar vooral de jongens zelf over hun indrukwekkende levensverhaal. 

Ivo Niehe en Jussen broers

Lucas en Arthur Jussen komen uit een muzikaal gezin en worden altijd al omringd met muziek en instrumenten. In de driedelige documentaire reeks Lucas en Arthur Jussen op wereldtournee vertelt Ivo Niehe het verhaal vanaf het prille begin. Hoe de 5-jarige Lucas tijdens het WK voetbal na veelvuldig het Wilhelmus te hebben gehoord deze ineens met twee handen op de piano kon naspelen. De eerste lessen bij hun Hilversumse docente Leny Bettman. De eerste prijzen die ze wonnen en de huisconcerten. Als tieners komen ze met hun moeder in Portugal bij de wereldberoemde pianiste Maria João Pires terecht. Ze verblijven een aantal maanden in bij haar in Portugal en later in Brazilië. Wat zag zij destijds in deze jonge jongens waardoor ze hen onder haar vleugels besloot te nemen?

Musikverein, Wenen

Vanwege de looks en het toegankelijke karakter van de jongens, komen er ‘circusachtige’ aanbiedingen op hun pad, onder andere uit Las Vegas. Maar ze kiezen hun eigen weg, dat onder andere leidt tot drie uitverkochte avonden in misschien wel de beroemdste concertzaal van de wereld: de Gouden Zaal van de Musikverein in Wenen. En dat blijkt ook voor de nuchtere broers een droom die uitkomt. 

Jussen broers

De broers zijn niet alleen ongewoon talentvol, maar beschikken ook over een ijzeren discipline. Terwijl ze de wereld veroveren en iedere dag uren achter de piano doorbrengen, halen ze ook nog hun gymnasiumdiploma. Maar er blijft in hun leven altijd voldoende ruimte om plezier te maken, te sporten en om samen te zijn met familie: na het examen wordt er gewoon gefeest in Chersonissos, kerst wordt altijd bij opa en oma in Maastricht en Vaals gevierd en ook bij de ontvangst van een belangrijke Duitse muziekprijs is voetbalhumor niet ver weg. Het maakt Lucas en Arthur Jussen tot heel gewone jongens met een heel bijzonder leven. 

Documentaire Jussen broers

De documentaire reeks Lucas en Arthur Jussen op wereldtournee is op woensdag 9, 16 en 23 augustus om 21.20 uur bij AVROTROS op NPO 1 te kijken. De reeks over de Jussen broers kun je ook terugkijken via NPO Start en NPO Plus. Dit kan vanuit het buitenland ook via een VPN Verbinding, die je op Nederland zet, voordat je naar NPO Start gaat. Wist je dat Ivo Niehe nog een andere documentaire reeks heeft gemaakt, die nu ook op tv is. Lees meer over Overkempe5 jaar later.

Foto: AVROTROS

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

23 augustus 2023 /