MAX Skûtsje Journaal: Bert Haandriksman verslaat Skûtsjesilen

Bert Haandrikman gaat naar Friesland voor nieuwe reeks MAX Skûtsje Journaal waarin hij verslag doet van het SKS Kampioenschap Skûtsjesilen. De afleveringen zijn live te kijken vanaf vanavond – zaterdag 5 augustus – tot en met vrijdag 18 augustus om 17.25 uur bij omroep MAX op NPO1.

MAX Skûtsje Journaal

MAX doet dit jaar opnieuw verslag van het SKS Kampioenschap Skûtsjesilen. Vanaf 5 augustus zijn op de Friese meren de bekende bruine zeilen boven de klassieke platbodems weer te zien. Bert Haandrikman doet in dagelijks verslag van de gebeurtenissen en spreekt met bekende en minder bekende Nederlanders.

SKS Kampioenschap Skûtsjesilen live

Veertien schippers strijden tijdens het SKS Kampioenschap Skûtsjesilen om het zilveren skûtsje dat op vrijdag 18 augustus aan de finish bij Sneek wordt uitgereikt. In het MAX Skûtsje Journaal doet MAX verslag met uitgebreide samenvattingen van de elf wedstrijden en sfeerimpressies van de startlocaties. 

MAX Skûtsje Journaal met Bert Haandrikman

Presentator Bert Haandrikman gaat langs op de locaties waar de wedstrijden plaatsvinden en presenteert daar dagelijks live het journaal. Op de wal ontvangt hij deskundigen en BN’ers die een passie hebben voor het SKS Kampioenschap Skûtsjesilen, Friesland, zeilen en/of het water. Zo analyseert Eelke Dykstra (Omrop Fryslân) dagelijks de wedstrijden. Douwe Bob, advocaten-echtpaar Geert-Jan & Carry Knoops en Sippy Tigchelaar komen onder andere langs. Tot slot worden er diverse achtergrondreportages gemaakt. Zo komen we nóg meer te weten over de (nieuwe) schippers, geschiedenis én toekomst van de prachtige historische skûtsjes. 

Skûtsjesilen (live) kijken op tv

MAX Skûtsje Journaal live bij het Skûtsjesilen is van zaterdag 5 tot en met vrijdag 18 augustus met uitzondering van zondagen rond 17.25 uur te kijken bij omroep MAX op NPO1. De afleveringen zijn ook terug te kijken via NPO Plus en NPO Start. Wist je dat je daar nog meer Skûtsjesilen kunt kijken? Denk aan eerdere afleveringen van het journaal over het SKS Kampioenschap Skûtsjesilen, maar ook aan de documentaire Skûtsjesilen: traditie of topsport? en Het Ljouwerter Skûtsje. Wil je vanuit het buitenland kijken, zorg dan voor een VPN Verbinding, die je op Nederland zet en ga dan naar NPO Start.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

5 augustus 2023 /