Bea Van Der Maat overleden; actrice en presentatrice

Bea Van Der Maat is overleden aan ALS; de presentatrice, actrice en zangeres koos voor euthanasie op 62-jarige leeftijd. Bij het grote publiek is Bea van der Maat bekend als presentatrice van Tien om te zien en van de Urbanus-film Koko Flanel.

Bea Van Der Maat overleden

De 62-jarige Bea Van Der Maat* is afgelopen donderdag 27 juli 2023 overleden aan ALS. Radio- en tv-presentator Bart Verbeeck liet namens de familie weten dat het tv-gezicht gestorven is in het UZ Leuven. Béatrice, zoals ze voluit heette, kreeg in juni 2022 de diagnose ALS. Afgelopen donderdag koos ze voor euthanasie.

Bea Van Der Maat & Tien om te Zien

Bij het grote publiek is Bea Van Der Maat bekend van Tien om te Zien. Zij was van 1989 tot 1996 te zien naast Willy Sommers in de iconische muziekshow van VTM. Ze werd daarna opgevolgd door Anne De Baetzelier, die anno 2023 het teruggekeerde Tien Om Te Zien nog steeds presenteert met Willy Sommers, maar ook met de jonge talenten Aaron Blommaert en Laura Tesoro.

Presentatrice en zangeres

Toch was haar verschijning als presentatrice van Tien Om Te Zien niet het eerste wat we van Bea Van Der Maat hoorden. Ze startte haar carrière namelijk als zangeres. Met haar eerste groep Chow Chow belandde ze in 1984 in de finale van Humo’s Rock Rally. De grote doorbraak kwam er met de opvolgende band Won Ton Ton*. Met die band ging ze zelfs internationaal, want I Lie and I Cheat is een grote hit. Ze bracht ook een solo-album uit. Als presentatrice zagen we haar bijvoorbeeld in Dag Coco en Studio Gaga.

Bea Van Der Maat actrice

Maar Bea Van Der Maat kun je ook als actrice kennen. Ze speelde namelijk de hoofdrol in Koko Flane* van Urbanus. Daarnaast was ze ook nog te zien in Max* van Jacques Vermeire. De laatste twintig jaar zagen we haar niet meer op het scherm; ze zei de showbizz vaarwel en ging aan de slag in het onderwijs. Ze werkte als leerkracht Engels op een school in Keerbergen.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

30 juli 2023 /