Mijn Huid Ziet Er Niet Uit! met deze dermatologen en deelnemers

Mijn Huid Ziet Er Niet Uit! van RTL5 en Videoland, waarin drie dermatologen en hun patiënten worden gevolgd, wordt deze zomer in herhaling uitgezonden. Je kunt het iedere maandag om 20.30 uur op RTL5 kijken. Op Videoland zijn alle afleveringen te vinden en maak je dus al kennis met de experts en deelnemers uit Mijn HuiD Ziet Er Niet Uit. Maak hier alvast kennis met dermatologen Menno Gaastra, Emmilia Dowlatshahi en Göran van Rooijen en hun patiënten.

Dit bericht verscheen voor het eerst op VlaamsKijken op 29 augustus 2022; ik heb het bijgewerkt op zondag 9 juli 2023, omdat vanaf 10 juli 2023 iedere maandagavond herhalingen op tv zijn van Mijn Huid Ziet Er Niet UIt.

Mijn Huid Ziet Er Niet Uit!

Schurftmijt die gangetjes graaft in de huid, poreuze en loslatende teennagels of honderden cystes in een gezicht; verschillende hartverscheurende aandoeningen komen voorbij in het nieuwe programma Mijn Huid Ziet Er Niet Uit! bij RTL 5. In dit programma worden drie dermatologen gevolgd: Menno Gaastra, Emmilia Dowlatshahi en Göran van Rooijen. Tijdens de consulten horen we de persoonlijke en schrijnende verhalen achter de huidaandoeningen. Maar nog belangrijker, deze artsen gaan aan de slag om mensen met een huidziekte onmiddellijk te helpen!

Het programma doet denken aan Bad Skin Doctors van TLC.

Deelnemers Mijn Huid Ziet Er Niet Uit!

“Ik weet niet wat dat is, een leven zonder pijn” zegt Hennie, een jonge vrouw die door heftige ontstekingen in haar oksels niet eens meer voor haar kindje kan zorgen. Maar we maken ook kennis met Rainier, die een gigantische bol op zijn hoofd heeft zitten. “Ik ga er emotioneel aan onder door, ik zit thuis op de bank en doe niets meer.”

Mijn Huid Ziet Er Niet Uit aflevering 1

In de eerste aflevering zien we dat Rainier langs gaat bij dokter Göran van Rooijen. Die heeft nog nooit zo’n grote bobbel gezien, maar begint toch aan de operatie. Ook in deze aflevering de Rotterdamse Tahir, hij lijdt aan een ernstige ziekte die zorgt voor heftige ontstekingen over het hele lijf. Dokter Menno Gaastra over zijn patiënt: “Dit raakt mij niet alleen als arts maar ook als mens.”

Wat je nog meer kunt verwachten:

Dokter Menno heeft in aflevering 2 vervelend nieuws voor patiënten Fabiën en Maurice. Ze zijn allebei besmet met de schurftmijt en die gaat niet vanzelf weg. Dokter Göran helpt 27-jarige Patricia die lijdt aan extreme overbeharing. En dokter Emmilia is in haar element als ze grote wratten mag wegsnijden.

Dermatologen Mijn Huid Ziet Er Niet Uit

De dermatologen geven de patiënten een medische topbehandeling maar ook de menselijke impact van de aandoeningen vergeten zij niet. Dokter Emmilia zegt hierover: “Wij artsen moeten de zin ‘je moet er maar mee leren leven’ uit ons vocabulaire verbannen. Niemand hoeft met een heftige huidaandoening door het leven te gaan.”

Menno Gaastra

Dokter Menno Gaastra heeft geneeskunde gestudeerd aan het VU MC in Amsterdam. Hij is in 2019 dermatoloog van het jaar geworden.

Emmilia Dowlatshahi

Dr Emmilia Dowlatshahi heeft geneeskunde gestudeerd in Freiburg Duitsland en is opgeleid als dermatoloog in het Erasmus MC in Rotterdam. Ze heeft veel ervaring met behandelen van huidkanker, psoriasis en ook de cosmetische dermatologie. Ze is een van de eerste dermatologen in Nederland die is opgeleid als cosmetisch dermatoloog bij Erasmus MC Aesthetics Rotterdam.

Dokter Göran van Rooijen

Dokter Göran studeerde dermatologie aan het Erasmus Mc in Rotterdam. Hij is de trotse ambassadeur van de stichting Spot the Dot. Zodat huidkanker in een zo vroeg mogelijk stadium ontdekt kan worden.

Mijn Huid Ziet Er Niet Uit kijken

Wil je Mijn Huid Ziet Er Niet Uit kijken, dan vind je nu de eerste twee afleveringen op Videoland. Vanaf maandag 29 augustus kun je daarnaast wekelijks om 20.30 uur bij RTL5 naar deze nieuwe show kijken.

Foto: Lina Drakostamatis

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

9 juli 2023 /