Chateau Meiland seizoen 8 in Nederland op tv (zo kijk je in België)

Chateau Meiland seizoen 8 is sinds zaterdag 20 mei 2023 wekelijks op Play4 en GoPlay te kijken. Het seizoen telt 19 afleveringen, die in Nederland te zien waren sinds maandag 27 februari 2023. Alle afleveringen staan op Kijk.nl. Kun je niet wachten? Ontdek hier meer over Chateau Meiland seizoen 8 en hoe je alle afleveringen van dit seizoen alvast in België kunt kijken.

Tip: bestel nu het boek Maxime* – Misbruikt, ontspoord en nu… gelukkig! De biografie van Maxime Meiland is geschreven door Jan Dijkgraaf. (In aflevering 16 – onderaan het artikel lees je er meer over – zie je de boekpresentatie).

Biografie Maxime Meiland

Daarnaast is er nog meer nieuws! Na de biografie van Martien* en Erica* heeft Jan Dijkgraaf nu ook de biografie van Maxime Meiland* geschreven. Maxime – Misbruikt, ontspoord en nu… gelukkig is nu verkrijgbaar. In dit boek maak je kennis met een sterke jonge vrouw met wie het na heel veel tegenslag tot nog goed is gekomen. Maxime Meiland stelt zich in haar biografie kwetsbaar op. Hiermee hoopt ze andere vrouwen en meisjes een hart onder de riem te steken.

Chateau Meiland seizoen 8 kijken (in België)

Chateau Meiland seizoen 8 kon je sinds maandag 27 februari wekelijks om 20.30 uur kijken op SBS6. De aflevering komen dan ruim een uurtje later om 21.38 uur online op Kijk.nl. Daar kun je ze terugkijken (net als alle oude seizoenen). Wil je nu vanuit België Chateau Meiland seizoen 8 kijken, zorg dan voor een VPN Verbinding, die je op Nederland zet en ga dan naar de website. Sinds zaterdag 20 mei kun je ook naar Chateau Meiland seizoen 8 in België op tv kijken; daar starten de afleveringen dan om 20.10 uur op Play4 en GoPlay. In totaal telt Chateau Meiland seizoen 8 19 afleveringen.

Chateau Meiland seizoen 8

Het achtste seizoen Chateau Meiland begint met het feit dat de familie weer in de verbouwing van hun huis zit. Alsof dat nog niet genoeg is, willen ze er ook nog een opknapper bij. Een huis wat ze vanaf de bodem opnieuw kunnen opbouwen. Gelukkig heeft hun oude aannemer uit Hengelo de gouden tip, een vervallen boerenhoeve in het oosten van het land. Maar ook het immateriële moet gevoed worden, een nieuw hondje, oud en versleten, die zijn laatste jaren bij de familie kan slijten. Maar Martien staat daar niet om te springen na het debacle van vorig seizoen.

En dat is niet de enige mislukking, ‘Villa Vito’ het online bedrijf met kinderkleding van Maxime is een vroege dood gestorven. En dus moet het kantoor opgedoekt worden. Maar onderweg daarnaartoe wordt er een ontdekking gedaan die hun hele leven omgooit. Dat zien we allemaal in aflevering 1 van Chateau Meiland seizoen 8.

Pension Kristina

In aflevering 2 zien we dat de familie het oude appartement van oma Jenny moet leeghalen en dient klaar te maken voor de verkoop. Herinneringen worden opgehaald als ze haar huis betreden. En het is de familie gelukt om een afspraak te maken om pension Kristina te bezichtigen en de familie is er weg van. Maar ze vragen zich ook oprecht af waar ze weer aan zullen beginnen als dit doorgaat. Gelukkig is er ook afleiding en kunnen de zinnen verzet worden op het gala van het jaar. De familie loopt in vol ornaat over de rode loper van het Televizier Gala.

Ondernemingsplan schrijven

De familie Meiland zit volop in de verbouwing. Van de aanwezigheid van stukadoor Fred maakt de familie gretig gebruik om de kneepjes van het vak te leren. Met het vooruitzicht dat ze misschien een pension zullen kopen, waarin van alles gesloopt en verbouwd moet worden, zullen ze weer veel zelf moeten doen. Er is niets mis met in dit stadium stuckennis te vergaren. Of het pension er ooit zal komen? De bank is nog niet overtuigd en dus schrijft Martien een ondernemingsplan wat door de vrouwen in zijn leven met hoon wordt ontvangen.

Grondige make-over voor tuin

Het aanhoudende geklop en geboor maakt de familie gek, dus vluchten ze – in aflevering 4 – de tuin in om zoveel mogelijk aan dat geluid te ontkomen. Maar stil zitten is er niet bij, nu de sapstromen gestopt zijn kan er gesnoeid en gepot worden. En dus krijgt de tuin een grondige make-over. En met een pension in het vooruitzicht, kan je het best inspiratie opdoen in een heuse brocante. De familie waant zich weer even in hun geliefde Frankrijk. Hond Bijou begint steeds meer op wijlen Bommel te lijken, een hondencoach moet uitkomst bieden. En dit allemaal omdat Erica verlangt naar een nieuw hondje uit het asiel. Maar of Martien daar blij van wordt?

Pension Code Rosé

Nieuwe speeltjes zijn er altijd om meteen uit te proberen. En als ze dan ook nog voor meerdere doelen inzetbaar zijn, zijn we bij de familie Meiland aan het goede adres. De bladblazer bewijst haar dienst voor een bladervrije tuin en wapperende haren. Wie denkt dat de familie stilt blijft zitten nu de aankoop van pension Code Rosé steeds vastere vormen aan neemt, heeft het mis. De expansiedrift neemt buitenproportionele vormen aan bij de illustere familie Meiland nu Montana eindelijk haar eerste huis heeft gekocht en Martien coûte que coûte een tassenlijn wil.

Familie Meiland koopt pension

Groot nieuws, de familie heeft voor het Nederlandse journaille een persmoment ingericht om officieel de aankoop van het pension aan te kondigen. Code rosé is een feit. Maar waar begint de familie aan, want villa Duinwijk staat ook nog in de steigers. Zo zonder keuken en douche is het maar behelpen en als er dan ook nog veel mensen op het erf zijn om de notenboom, die ze in de zomer hebben gekocht, af te leveren en te planten, slaat de paniek toe bij de anders zo gastvrije Martien. Daarnaast is het water afgesloten. Gelukkig is er genoeg champagne in huis om de boom officieel te dopen.

Nu het pension is aangekocht, moet ook daar verbouwd worden. De familie wil zo veel mogelijk zelf doen en besluit hun vaardigheden en kennis op het gebied van stuken door middel van een professionele cursus op te vijzelen. Al snel ontstaat er een pittige concurrentiestrijd wie de gladste muur aanlevert. De familie kan haar geluk niet op nu ze, na de overdracht, voor het eerst zelf de deur mogen openen.

Montana en Maxime gaan verhuizen

Montana is eindelijk voor de bijl en heeft haar eerste koopwoning bemachtigd, zo zien we in aflevering 7 van Chateau Meiland seizoen 8. Maxime kon natuurlijk niet achterblijven en heeft ook voor haar gezin een heerlijke villa gekocht. Een nadeel: ze moet over een week verhuizen. En omdat zij nu dagelijks in het pension aan de slag is, neemt haar liefde Leroy de honneurs waar in hun nieuwe onderkomen.

Afval in het pension

In het pension heerst er inmiddels en oorverdovend kabaal als er muren gesloopt en bedden gedemonteerd worden, trappen schoongekrabd en vloerbedekking losgetrokken wordt. Het is alleen spijtig dat de laadbak pas in de middag komt en het afval zich opstapelt in de gang. Op het gebied van planning heeft de familie nog wel wat te leren.

Huize Meiland-Molkenboer

Met man en macht wordt er geklust in huize Meiland-Molkenboer. Ouders en vrienden worden ingezet zodat Maxime met haar gezin over drie dagen kan verhuizen. Maar er moet nog veel gebeuren en volgens Maxime houdt Leroy er een heel bijzondere verfstrijkstijl op na. Ondertussen wordt er ook in het pension heel hard gewerkt, er lijkt maar geen einde te komen aan het sloopwerk.

Verborgen gebreken

En als er dan ook nog een verborgen gebrek blijkt te zijn, is er maar een die dat kan oplossen en dat is de vader van Leroy. Maar valt de schade mee of moet er een geheel nieuwe dakkapel geplaatst worden? Een financiële strop waar de familie geen rekening mee heeft gehouden. Maar gelukkig gaan ze op tegelcursus. De negen badkamers in het pension worden door hen zelf betegeld en dat zal waarschijnlijk de kosten enigszins drukken. Maar zullen ze al dat werk wel op tijd afkrijgen?

Slopen

In aflevering 9 lijkt het einde maar niet in zicht te komen tijdens de sloopwerkzaamheden in het nieuwe pension en dat heeft zijn weerslag op het humeur van de familie. Martien probeert zijn snor te drukken bij het slopen van de laatste muren van de aanstaande salon, totdat Erica hem dwingt de sloophamer ter hand te nemen. Het gegil is niet van de lucht. Gelukkig komen ze nu wel in een fase waarbij de belangrijkste draagmuren worden verwijderd. Maar voordat het zover is, moet er hard gewerkt worden zodat de professionals hun werk op tijd kunnen doen. Om de zinnen te verzetten, mogen ze ook af en toe even iets anders doen. Het ontbijtservies wordt gekozen en de familie volgt een cursus elektriciteit. Zal Martien eindelijk van zijn stroomangst afkomen?

Niet vies van werken

De familie Meiland gaat als een malle tekeer in hun pension, zo zien we in aflevering 10. Een duidelijk plan van aanpak is er niet. Waar in het verleden ‘wijnen, wijnen, wijnen’ de slogan was, is het nu ‘slopen, slopen, slopen’. Het wijnglas is verruild voor de sloophamer. Vies van werken zijn ze niet, want als Montana moet verhuizen, laten ze het pension even achter en helpen haar om het huis schoon te maken en in te richten. Er staat nog een ander uitje op de agenda, voor de broodnodige variatie, het bezoek aan een winkel die gespecialiseerd is in horeca-inrichting. De familie staat in haar kracht als ze maar kunnen decoreren. Maar dan blijkt dat Erica en Martien niet op een lijn zitten, tot grote hilariteit van de dochters.

Verbouwing Code Rose

Het wordt steeds duidelijker dat de verbouwing van Code Rose, het nieuwe pension van de familie Meiland, de spuigaten uitloopt. Al weken zijn ze aan het slopen en dat heeft een enorme invloed op ieders humeur. Vanochtend viel de twijfelachtige eer, die duidelijk met het verkeerde been uit bed is gestapt, toe aan Erica. De rest van de familie volgt haar in humeurigheid snel op en daarmee is de sfeer soms om te snijden.

De oude, te kleine bedden zijn eindelijk de bak in gegaan en de matrassen afgevoerd. Maar de nieuwe kleurrijke bedden moeten nog worden aangeschaft! Op geheel eigen wijze, maakt de familie keuze in de kleuren van de bedden die leidend zijn voor de rest van de inrichting van de acht kamers. Met nog twee en een halve maand voor de boeg, slaat de paniek toe of ze de opening van het pension op tijd zullen halen.

Pension Code Rose klaar?

Over 2,5 maand moet het pension operationeel zijn en dus is er veel stress. Daarnaast zijn ook beide dochters aan het verhuizen. Om die reden is Montana bij pap en mam gaan wonen, omdat ook haar werkschema te wensen overlaat. De hele familie decoreert in een huis dat verre van klaar is om ingericht te worden, maar ze genieten enorm nu ze eindelijk eens een dag niet hoeven te werken in het pension. Een dag later staan ze toch weer hard te bikkelen met slecht gereedschap, omdat de opening van het pension steeds dichterbij komt.

Jan Dijkgraaf

En dan breekt er een nieuw hoofdstuk aan in de Meiland dynastie, in navolging van haar vader en moeder, brengt Maxime nu ook een boek uit over wat er in haar roerige jonge leven allemaal gebeurd is. De dames Meiland krijgen van schrijver Jan Dijkgraaf* de eerste drukproef ter beoordeling in handen. Erica verdwijnt in het boek en dat valt haar op sommige momenten zichtbaar zwaar.

Hulptroepen

Er komt maar geen einde aan de verbouwing van het pension. Als Martien ook nog opnamen heeft voor een ander programma, staan Erica en Maxime er alleen voor. Langzaam wordt duidelijk dat de deadline nooit gehaald gaat worden. Erica regelt met spoed hulptroepen voor het loodgieterswerk en de elektriciteit. Als Martien thuiskomt, lukt het hem maar niet om het pension binnen te komen, ondanks dat hij de meisjes belt. Die zijn druk met het zoveelste muurtje dat afgebroken moet worden. Geïrriteerd klimt hij door een raam.

Nieuwe auto

Hij heeft een uitstapje bedacht voor Erica en Maxime. Na de reizen naar Frankrijk is bij hem het plan ontstaan om een grote gezinswagen te kopen, waar de hele familie inclusief aanhang mee op reis kan. Hij mag een proefrit maken. Maar Martien in een nieuwe grote auto en twee bijrijders die het allemaal beter weten, zijn een slechte combinatie.

Nieuwe huis Maxime

In aflevering 14 zien we dat Maxime met haar gezin in haar nieuwe huis woont. De hele familie komt helpen om het huis in te richten en te decoreren. Martien en Maxime nemen de meisjeskamers onder handen, terwijl Erica en Montana de tuin ontdoen van bladeren. Erica kan het niet aan, als ze het andere duo met een natte vinger de gordijnen op maat ziet knippen. Na enige hulp besluit ze snel naar het pension te gaan en daar in alle rust alleen verder te werken. Ook Montana sluit zich bij haar aan. Ze hebben een heerlijk dag zo met zijn tweeën.

Leroy houdt met argusogen het werk van zijn schoonvader en vrouw in de gaten. Kleine Claire ontpopt zich tot influencer, als ze samen met oma en mama de eerste boeken van Maxime in de drukkerij van de band ziet rollen. Eindelijk wordt de oude naam van de gevel gehaald en wordt er een nieuwe fase ingeluid, vanaf nu is het alleen nog maar opbouwen en komt de eindstreep steeds dichterbij.

Lekkage

Wat we in aflevering 15 van Seizoen 8 Chateau Meiland zien? Tussen al het sloopwerk in het pension door maakt de familie een dagje vrij om Montana te helpen in haar nieuwe huis. Er moet geschrobd en geboend worden en dat gaat met de nodige uitdagingen, want ook het huis van Montana is nog niet helemaal af… Met een lekkage als gevolg, waar iedereen elkaar natuurlijk de schuld van geeft. Gelukkig mag er ook wat gedecoreerd worden, want de nieuwe gordijnen zijn klaar. Altijd maar even afwachten of de lengte goed is, het blijft tenslotte de familie Meiland.

Boeken signeren

Na zo’n fijne dag afleiding dient de harde realiteit van het pension zich weer aan; het blijft slopen, slopen, slopen en het is soms moeilijk de moed erin te houden als de familie ziet hoeveel er nog moet gebeuren. Maar er is ook reden voor een feestje: het boek van Maxime is klaar en er moeten er heel veel gesigneerd worden. Erica en Maxime kijken, tussen het handtekeningen zetten, terug op de tijd waarin het Maxime het heel zwaar had.

Boekpresentatie Maxime Meiland

Het boek van Maxime* wordt officieel aan de pers gepresenteerd; zo zien we in aflevering 16. Ondanks het zware thema van het boek over de moeilijke puberteit van Maxime, waarin seksueel misbruik een aantal keren is voorgekomen, moet het toch een feestelijke dag worden. Zenuwachtig, maar trots houdt Maxime een emotioneel betoog ten overstaan van het Nederlandse journaille en biedt het eerste boek aan haar moeder aan die er altijd voor haar is geweest.

Behangcursus

De volgende dag is de familie alweer vroeg uit de veren om verder te gaan met de verbouwing van hun pension. Ze hebben inmiddels wat hulptroepen ingeschakeld om de deadline te kunnen halen. Naast het sloopwerk is het nu ook hoog tijd om na te denken over de inrichting. De familie mag eindelijk behang uitzoeken voor de verschillende kamers, een hoogtepunt natuurlijk vooral voor Martien. En om het uitgekozen behang zo goed mogelijk op de muur te krijgen volgen ze meteen een professionele behangcursus. En dat blijkt nog niet mee te vallen.

Nadège 2.0

De opening van het pension komt steeds dichterbij; zo zien we in aflevering 17. En omdat de familie van eerdere fouten heeft geleerd, gaan ze meteen op zoek naar een Nadège 2.0, een Nederlandse opvolger van hun huishoudster in Frankrijk. Na een oproep via het internet stromen de aanmeldingen binnen. De sollicitanten komen langs en worden geïnterviewd te midden van de puinhoop die het pension nog steeds is. Helaas moet er ook nog veel geschilderd worden en dus loopt Martien de hele dag tussen kwast en sollicitant. In alle haast gaat er bij de heer en meester van de bontgekleurde verf wel wat mis.

Opening uitstellen

De volgende dag is Martien als enige familielid aanwezig op de bouwplaats en wordt hij de hele dag – tot zijn grote ergernis – van zijn werk afgehouden door de ene na de andere leverancier of klusjesman. Het dringt tot de familie door dat de gestelde deadline op deze manier niet gehaald gaat worden. En dus wordt besloten de opening drie weken uit te stellen.

Eindstreep nog niet in zicht

De Meilandjes werken dag en nacht aan de verbouwing van Code Rosé. Maar zelfs nadat de opening van het pension met drie weken is uitgesteld, is de eindstreep nog niet in zicht. Het grote aantal boekingen leidt tot technische problemen met de website: de gasten worden aangeslagen voor flessen champagne die ze niet hebben besteld. Wanneer de huistelefoon blijkt doorgeschakeld naar Erica’s privénummer is de chaos compleet en komt er van klussen nog maar weinig terecht.

Franse bulldog Hummer

Ondertussen krijgt Erica kritiek van haar familie, omdat ze ‘verfontwijkend gedrag’ vertoont. Zelf vindt Erica dat ze met belangrijke zaken bezig is, maar Maxime en Montana denken hier duidelijk anders over. Van Martien wordt verwacht dat hij haar met de kwast op de feiten drukt. De komst van een nieuw familielid maakt de gang van zaken er niet gemakkelijker op. De nieuwe hond van Maxime, Franse bulldog Hummer, is nog niet zindelijk en kakt het hele pension onder. Aan Leroy de ondankbare taak om poep te ruimen.

Steeds meer irritaties

Met nog maar twee weken te gaan tot de opening van hun pension, lopen de Meilandjes elkaar enorm in de weg en nemen de onderlinge irritaties steeds verder toe (zo zien we in aflevering 19). Maxime voelt zich buitengesloten als Martien en Montana, zonder overleg, met de styling van het pension zijn begonnen. Erica ergert zich op haar beurt aan Maxime omdat ze gordijnen in de eetzaal heeft ophangen terwijl er nog moet worden geschilderd. En dan is er nog het kassasysteem dat door een haperende internetverbinding niet kan worden aangesloten.

Gedoe…

Met de levering van de meubels beginnen de gastenverblijven steeds meer vorm te krijgen. Een verkeerd ingemeten douchewand leidt echter tot gedoe, omdat de gasten niet kunnen douchen en zich met een washandje moeten behelpen. Bovendien blijken de geleverde bedden iets te groot voor de krappe slaapkamers.

Chateau Meiland seizoen 9

Ben jij ook zo nieuwsgierig of Chateau Meiland seizoen 9 ook nog volgt? We hebben goed nieuws. In Nederland kun je vanaf 28 augustus kijken naar nieuwe afleveringen van Chateau Meiland. Wie is er ook al klaar voor Chateau Meiland seizoen 9? Hier lees je er alles over: Chateau Meiland seizoen 9 | Boek verbannen huisvriendin Caroline.

Foto SBS 6 / Talpa TV

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

7 juli 2023 /