Liefde in de Mix: deze stellen zijn deelnemers BNNVARA tv-show

Het nieuwe BNNVARA programma Liefde in de Mix volgt vier stellen, waarbij de deelnemers een verschillende culturele achtergrond hebben. Hoe organiseer je een Hindoestaanse bruiloft in Nederland? Wat doe je als je doodsbedreigingen ontvangt vanwege de nationaliteit van je partner? En hoe is het voor een Amerikaanse queer om in ons kikkerlandje te aarden? Dat ontdekken we sinds 30 mei 2023 vijf weken lang om 21.00 uur bij BNNVARA op NPO3.

Liefde in de Mix

De deelnemers aan Liefde in de Mix hebben vol overtuiging voor elkaar gekozen en zijn ieder op hun eigen manier op zoek naar geluk. Dat zit het voor het ene stel in de wens voor nog een kindje, en voor het andere in het trouwen op traditionele wijze. Lukt het de koppels hun toekomstdromen uit te laten komen?

Liefde in de Mix stellen

De Liefde in de Mix stellen zijn de Marokkaans-Egyptische Chaimae en de Burundese Yvan, Surinaams-Hindoestaanse Leroy en Nederlandse Ellen, Amerikaanse Beck en Nederlander Ro (die Surinaamse roots heeft) en tot slot de Nederlandse Trisha en de Cubaanse Orbe. Kortom: de koppels die we zien als deelnemers aan Liefde in de Mix hebben een heel diverse achtergrond. Hieronder ontdek je meer over de Liefde in de Mix deelnemers.

Chaimae en Yvan   

De Marokkaans-Egyptische Chaimae en de Burundese Yvan, twee ondernemers, lijken op het eerste gezicht alles te hebben. Met hun driejarige zoontje Zykra hebben ze net hun intrek genomen in hun nieuwe huis en ze verwachten hun tweede kindje. Maar in de tijd dat de twee kenbaar maakten een stel te zijn, kreeg Chaimae online veel haat en zelfs doodsbedreigingen vanuit de Nederlands-Marokkaanse gemeenschap, vanwege Yvans Burundese nationaliteit. Maar de liefde voor elkaar is groter dan de haat.   

Ellen en Leroy   

Op het sterfbed van zijn vader beloofde de Surinaams-Hindoestaanse Leroy dat hij ooit op Hindoestaande wijze met zijn Nederlandse Ellen zou trouwen. Die belofte gaan ze samen waarmaken. Waar Ellens familie de kaarten per post krijgt, brengt Leroy, zoals de Hindoestaanse traditie dat voorschrijft, liever rijst en kruidnagel naar zijn familie. En hoewel Leroy zelf een Hindoestaanse achtergrond heeft, is deze trouwerij met al zijn rituelen en gebruiken ook voor hem een grote ontdekkingsreis.

Ro en Beck   

Na een langeafstandsrelatie is de Amerikaanse Beck naar Rotterdam verhuisd voor haar geliefde Ro, die zich pas op latere leeftijd verdiepte in diens Surinaamse roots. Beck staat haar partner trouw bij en ze omarmen elkaars verschillen. Want ook voor Beck is het verkennen van haar eigen culturele waarden en normen erg belangrijk, al gaat dat vaak gepaard met heimwee naar haar geboorteland Amerika. Het stel voelt zich vaak een buitenstaander, maar met al hun vrienden die ze in de loop van de tijd om zich heen verzameld hebben, zijn ze juist de insiders van hun chosen family.  

Trisha en Orbe   

De Nederlandse Trisha en de Cubaanse Orbe zijn acht jaar samen, wonen in Haarlem en hebben net hun derde kindje verwelkomd. Orbe staat op het punt om een Nederlands paspoort te krijgen. Hoewel hij nu Nederlander wordt, merkt Orbe dat hij veel heeft achtergelaten in Cuba. Niet alleen zijn succesvolle muziekcarrière, ook zijn familie. Gelukkig is voor de bevalling de moeder van Orbe overgekomen om te helpen. Dat is best druk in huis. Vooral als de moeder van Orbe dag en nacht videobelt met Cuba en elk gesprek op de hoogste volumestand voert.  

Liefde in de mix kijken

Liefde in de mix is vijf weken te kijken – sinds dinsdag 30 mei – om 21.00 uur bij BNNVARA op NPO3. Wil je dit programma terugkijken dan kan dit via NPO Plus en NPO Start. Bij NPO PLUS kun je zelfs de afleveringen vooruitkijken. Wil je vanuit het buitenland Liefde in de mix terugkijken, zorg dan voor een VPN Verbinding – die je op Nederland zet – en ga dan naar NPO Start.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

30 mei 2023 /