Mitchel aan de Maas: realityreeks Mitchel Viljeer kijken op SBS6

Mitchel Viljeer is sinds dinsdag 11 april wekelijks om 20.30 uur bij SBS6 te zien in de realityreeks Mitchel aan de Maas. De Rotterdamse stadsbeheerder Mitchel Viljeer is een ras-optimist. In 2021 genoot hij landelijke bekendheid met een vlog waarin hij vastlegde hoe hij met collega’s in het holst van de nacht de besneeuwde wegen van Rotterdam begaanbaar maakte. Mitchel aan de Maas met Mitchel Viljeer is te kijken bij SBS6 en Kijk.nl; hier lees je er alles over.

Mitchel aan de Maas

Hij haalt geluk uit kleine dingen, leeft in het moment en heeft energie voor tien: de immer opgewekte Rotterdamse stadsbeheerder Mitchel Viljeer. Trots op zijn werk, op de stad en op de mensen die voor de stad zorgen, de stad veilig maken en schoonhouden. Denk aan vuilnismannen en -vrouwen, reinigers en gladheidsbestrijders. In de nieuwe realityserie Mitchel aan de Maas volgen we de energieke Mitchel Viljeer. Dat doen we bij zijn werkzaamheden binnen de gemeente die door zijn ogen van uitzonderlijke schoonheid zijn. We zien we hoe hij zich met zijn collega’s voorbereidt op evenementen als Feyenoord – Ajax, de marathon van Rotterdam en het bezoek van de koninklijke familie op Koningsdag 2023. 

Mitchel aan de Maas kijken

Mitchel aan de Maas is vanaf 11 april iedere dinsdag om 20.30 uur te zien op SBS6. Een uurtje later komt de aflevering dan op Kijk.nl. Wist je dat je vanuit het buitenland ook naar Kijk.nl kunt kijken? Zorg dan voor een VPN Verbinding, die je op Nederland zet.

Terug naar het programma:

Mitchel Viljeer

Mitchel Viljeer genoot in 2021 landelijke bekendheid. Dat deed hij met een vlog waarin hij vastlegde hoe hij – met collega’s – in het holst van de nacht de besneeuwde wegen van Rotterdam begaanbaar maakte. Met zijn collega’s laat Mitchel Viljeer in Mitchel aan de Maas zien hoe mooi wereldstad Rotterdam is. In zijn realityreeks stel hij ons voor aan de markante inwoners van Rotterdam. Ik heb via LinkedIn in ieder geval ontdekt dat Eveline van Wanrooij – een super enthousiaste stadsgids én plasticvisser – één van hen is.

Collega’s en markante inwoners Rotterdam

Elke dag zetten zij zich met elkaar in om Rotterdam gezellig en leefbaar te houden. Ze dragen zorg voor alle bruggen, tunnels en bomen, voor milieuhandhaving, afvalinzameling en het reinigen van straten en pleinen. En ook al gaat dat nooit zonder slag of stoot, het gebeurt dankzij Mitchel Viljeer altijd met volle overgave. Er gaat in Rotterdam geen dag voorbij zonder dat de haartjes op zijn armen overeind gaan staan en hij iedereen om zich heen aansteekt met zijn bewonderingswaardige enthousiasme en eindeloze authenticiteit. 

Rotterdam schoon houden

In de eerste aflevering van Mitchel aan de Maas maken we kennis met Mitchel Viljeer en zijn helden. Dat zijn z’n collega’s voor hem. Zij zijn niet alleen verantwoordelijk voor het schoonhouden van de stad. Ook dragen zij bij aan het in goede banen leiden van evenementen. Zo staat Zomercarnaval Rotterdam voor de deur, middenin het centrum. Direct staat Mitchel voor een enorme uitdaging: het opruimen van de honderdduizenden kokosnoten die straks door de straten rollen. Lukt het Mitchel om Rotterdam op tijd klaar te hebben voor dit kleurrijke feest? 

Zomercarnaval Rotterdam

In Rotterdam vindt het langverwachte zomercarnaval plaats. Mitchel Viljeer en zijn collega’s gooien de heupjes los om de stad na de optocht weer spik en span te krijgen! Voor zijn lieftallige echtgenote Ilze heeft Mitchel een verrassingsdiner geregeld. Ze gaan naar het restaurant van ras-Rotterdammer Herman den Blijker (die je recent nog in De Verraders 2023 zag). Maar wat moet je daar bestellen als je alleen all-you-can-eat-restaurants gewend bent? Het hoogtepunt van Mitchels week is de klassieker der klassiekers: Feyenoord – Ajax. Mitchel meldt zich na afloop bij de Kuip om te zorgen dat het er weer netjes bijligt.

Eveline van Wanrooij

Bij de lokale radio mag Mitchel Viljeer achter het schuifpaneel plaatsnemen om een heuse radiospot in te spreken. Mitchel ontdekt waar alle knoppen voor dienen en mag zelfs een liedje aankondigen. Met stadsgids, Eveline van Wanrooij, trekt Mitchel door de Maasstad om wat hotspots voor de koning uit te zoeken, maar valt daardoor zelf van de ene verbazing in de andere. Thuis krijgt Mitchel een heel verdrietig telefoontje, waardoor we een heel andere kant van de vrolijke Rotterdammer te zien krijgen.

Koningsdag in Rotterdam

Er moet servies worden gekocht voor Koningsdag, dus gaat Mitchel met drie collega’s op pad. Het autootje van de gemeente is echter zo klein dat de breekbare borden op schoot gehouden moeten worden. Lukt het Mitchel om geen brokken te maken? Met zijn grote vriend meneer Vincent gaat Mitchel vuilnismeldingen in de stad langs en zijn Rotterdamse tatoeage is eindelijk klaar. Zal het kunstwerk ook bij zijn familie in de smaak vallen?

Marathon van Rotterdam

Na maanden van voorbereiding is het dan eindelijk zover, de marathon van Rotterdam. Mitchel Viljeer heeft maanden getraind om ook dit jaar weer de marathon te lopen, gaat hij de finish halen? De avond voor de marathon rijdt Mitchel nog een keer door Rotterdam om zijn startnummer op te halen en gaat hij slapen bij zijn ouders in zijn kinderbedje van vroeger.

Koningsdag 2023: Rotterdam

Rotterdam kleurt oranje want het is zover, Koningsdag 2023 in Rotterdam. Maandenlang heeft Mitchel naar deze dag toegeleefd. Het koningspaar start op het Afrikaanderplein waar Mitchel hen een hand probeert te geven, gaat hem dit lukken? We volgen Mitchel op deze feestelijke dag welke uiteraard tot aan de grote schoonmaak van de havenstad.

Makers

Mitchel aan de Maas wordt geproduceerd door Het Volk en geregisseerd door Timon Moll, de regisseur van onder meer Chateau Meiland. Die reeks is inmiddels toe aan seizoen 8, dus wie weet hoelang we ook van Mitchel en zijn Rotterdamse collega’s kunnen genieten. Ik ben in ieder geval ontzettend benieuwd.

Foto: Wessel de Groot

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

16 mei 2023 /