Documentaire over Selma Omari: Geen gezeik op tv kijken

Selma Omari leerde het grote publiek de afgelopen weken kennen bij De Verraders, maar eerder werd er al een documentaire gemaakt over deze YouTube-ster. Ontdek hier meer over Omari; geen gezeik, de documentaire, die Wouter Vogel maakte over Selma Omari. Je kunt ‘m vanavond – dinsdag 9 mei 2023 – om 22.15 uur kijken in de herhaling bij BNNVARA op NPO3.

YouTube-ster Selma Omari

Al jaren moet YouTube-ster Selma Omari opboksen tegen haatdragende reacties, maar dat houdt haar niet tegen om te vechten voor de vrijheid van haar eigen mening. Selma Omari is een rolmodel van de nieuwe bi-culturele en digitale generatie, een dame die niet eerst netjes aanbelt maar met een ongekende drive de deur opentrapt en haar ongezouten mening geeft (zo zagen we ook bij De Verraders). Iemand met het hart op de tong, die niet schroomt om zich te verzetten en uit te spreken tegen heersende conservatieve wetten.

Selma Omari: rechtvaardigheid boven alles

Of het nou gaat om de mode- en beautywereld of de Islam; Selma Omari zegt waar het op staat. Een publiekelijke discussie gaat ze dan ook niet uit de weg want rechtvaardigheid gaat boven alles, zelfs wanneer zij daarmee buiten de lijntjes kleurt of kans maakt haar eigen glazen in te gooien. Wat gaat er schuil achter deze ogenschijnlijk zelfverzekerde, modebewuste en stijlvolle vrouw? En wat drijft haar op een dieper niveau? 

Documentaire over Selma Omari

In deze documentaire van Wouter Vogel wordt ingezoomd op de drive en de gezinsomstandigheden van Nederlands’ allereerste influencer/Youtuber met Marokkaans bloed. Al van jongs af aan is ze vastberaden om te ontsnappen uit het arme Rotterdamse Crooswijk, waar het perspectief op een grote toekomst doorgaans gering is. Maar niet voor Selma. Zij droomt op Amerikaanse wijze van het bouwen van haar eigen imperium. En zo beweegt ze zich onaangepast binnen de wereld van Instagram, met ruim een half miljoen volgers, maar dat gaat niet zonder slag of stoot. In hoeverre lukt het haar om zichzelf staande te houden in haar (obsessieve) weg naar succes?

Omari; geen gezeik kijken

De documentaire is in herhaling op dinsdag 9 mei 2023 om 22.15 uur te kijken bij BNNVARA op NPO3. Je kunt Omari; geen gezeik ook terugkijken via NPO Plus en NPO Start. Vanuit het buitenland doe je dit met een VPN Verbinding, die je op Nederland zet, voordat je naar de NPO start website gaat.

Foto: BNNVARA – Niels Zweekhorst

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

9 mei 2023 /