Concertfilm Bitterzoet van Eefje de Visser op tv

Eefje de Visser sloot eind 2022 haar Bitterzoet Tour af met we uitverkochte shows in een uitverkocht Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. Regisseurs Michiel Venmans en Jaan Stevens maakten van de shows op 5 en 6 december de registratie Bitterzoet Live. Bitterzoet Live is op vrijdag 31 maart om 21.15 uur te kijken op NPO bij de VPRO. Ontdek er hier alles over.

Eefje de Visser: Bitterzoet

Het vierde album Bitterzoet* betekende in 2020 de definitieve doorbraak van Eefje de Visser. Zestig muziekcritici voor OOR’s Eindlijst verkozen het tot beste album. Ook won ze twee Edisons, een 3FM Award, een BUMA Award in de categorie Alternatief, de 3voor12 Award voor beste Nederlandse album van het jaar, 3FM’s Schaal van Rigter en de Gouden Notekraker. NRC Handelsblad en VPRO verkozen haar tot beste act op Noorderslag.

Dit bericht verscheen voor het eerst op VlaamsKijken op 19 februari 2021. Destijds schreven we over de registratie van het concert vanuit De Robot Studios in Gent. Op vrijdag 31 maart 2023 hebben we het bericht bijgewerkt, omdat er nu een concertregistratie is vanuit Carré.

Concertfilm Bitterzoet Eefje de Visser

Vanwege de pandemie moest Eefje de Visser* haar Bitterzoet Tour vier keer verplaatsen. Haar eerste (try-out) concerten met haar nieuwe band waren nog een groot succes, maar daarna ging alles op slot. Omdat Eefje de Visser en haar band in topvorm waren, werd er een concertfilm gemaakt van hun volledige liveshow. De opnames vonden plaats in De Robot Studios in Gent. een Gents loft waarin Eefje werkt, slaapt en leeft. Het album Bitterzoet is daar ook gemaakt. De inkomsten van de registratie worden verdeeld onder haar team, de vaste band en crew, en iedereen die meewerkt aan het ontwikkelen van de film.

Eefje de Visser

Destijds zei de zangeres daar het volgende over: “De liveshow die we hadden voorbereid, moest een zwoele trip worden vol samenzang en elektronica. Met invloeden van dance en nostalgische pop, maar ook flarden van sierlijke choreografie en een uitgewerkte lichtshow. We keken er echt enorm naar uit de nieuwe nummers te spelen.”

Wist je dat Eefje de Visser ook aan het woord komt in de De Nederpopcast van Carolien Borgers.

Bitterzoet Tour

Uiteindelijk kon Eefje de Visser in 2022 weer terug het podium op. Ze speelde in vele concertzalen en op festivalpodia. Ze werd door 3voor12 verkozen tot beste act op Pinkpop 2022. De drie jaar durende glorietocht van het album Bitterzoet kwam tot een apotheose in december 2022 in Carré in Amsterdam, waar Eefje de Visser met haar band en dansers voor de laatste keer de Bitterzoet Live Show bracht. 

Foto: VPRO –  Illias-Teirlinck

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

31 maart 2023 /