Documentaire Corrie kijken; over hoe transitie is voor partner

Je kunt vanavond – vrijdag 17 maart – om 22.20 uur bij KRO-NCRV op NPO2 kijken naar de documentaire Corrie. Regisseur Marieke Widlak zoekt in deze 2Doc kort uit hoe er wordt omgegaan met de grote verandering van een geslachtstransitie binnen een liefdesrelatie. Widlak brengt een ode aan de kracht van de liefde, voor de ander én voor jezelf.

Transitie Ashley

Als Corrie en haar partner een tijd samen zijn als man en vrouw, besluit haar partner dat hij zich eigenlijk een vrouw voelt. Hij is geboren in het verkeerde lichaam. Een transitie is voor Ashley de enige optie om echt zichzelf te voelen. Voor Corrie een lastige keuze zo zien we in de documentaire Corrie.

Kijktip voor liefhebbers van o.a. Hij, zij, hen.

Documentaire Corrie

Door de transitie van haar partner voelt Corrie zich tekortgedaan. Ze lucht haar hart bij haar beste vriendin Jet. Die moedigt haar aan om ook aan zichzelf te blijven denken. Gedwongen door de situatie gaat Corrie op zelfonderzoek. De crisis in Corrie’s leven biedt haar de mogelijkheid om met een schone lei te beginnen. Verborgen gebreken en sluimerende verlangens tot zelfontplooiing komen plotseling boven drijven.

Partners transgender

Bij Khalid & Sophie zegt ze: “Er is heel veel over transgenders geschreven; ze kunnen overal hulp zoeken. Maar voor mij was er gewoon helemaal niks. (…) Ik hoef niet op de voorgrond te staan, maar ik had wel het idee dat ik onzichtbaar was naast haar.” De transitie van Ashley brengt het stel uiteindelijk dichter bij elkaar, op een manier die vóór de verandering niet mogelijk was geweest.

Documentaire Corrie kijken

De korte documentaire Corrie ging tijdens het Nederlands Film Festival 2022 in première. De film is gefinancierd in het kader van de Wildcard en geproduceerd door Tangerine Tree. Je kunt deze documentaire van Marieke Widlak vrijdag 17 maart om 22.20 uur kijken bij KRO-NCRV op NPO2. Let op: wil je vanuit het buitenland kijken, dan kan dat via een VPN Verbinding (die je op Nederland zet, voordat je naar NPO Start gaat).

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime (Video) en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

17 maart 2023 /