Arnout Van den Bossche: Burn-out voor beginners kijken

De zaalshow Burn-out voor Beginners van Arnout Van de Bossche is sinds vandaag te kijken op Streamz. Daarmee kunnen we dus weer een nieuwe voorstelling kijken bij de Vlaamse streamingdienst.

Burn-out voor Beginners

Als je denkt dat jij het slecht getroffen hebt op je werk, kijk dan zeker naar de zaalshow Burn-out voor Beginners van Arnout Van den Bossche. Tijdens deze voorstelling maak je kennis met Arnouts verleden op de werkvloer waar hij naar eigen zeggen ‘meer komedie moest spelen dan op het podium’. ​

De absurditeit van ellenlange mailconversaties terwijl je collega gewoon naast je zit, procedures die worden opgestart wanneer een printer de geest geeft en het haantjesgedrag van de managers: Arnout Van den Bossche zag hoe werknemers zich door deze schijnbaar kleine elementen knettergek lieten maken en soms tot burn-outs konden leiden.

Kijktip: Out Of Office van Bruno Van den Broecke.

Boek Burn-out voor beginners

Wist je dat Arnout Van den Bossche in 2017 het boek Burn-out voor beginners heeft uitgebracht? Dit is de omschrijving: “Zegt je baas veel, maar doet hij weinig? Bekommeren de managers zich liever over hun dure bedrijfswagen dan over jouw arbeidsvreugde? Zuigen eindeloze vergaderingen al je enthousiasme weg? Raak je verstrikt in procedures waar zelfs Kafka van onder indruk zou zijn? Kortom: vraag je je op je werk soms af: wat dóé ik hier eigenlijk? Stop met wanhopen: Arnout staat paraat.

Arnout Van den Bossche fileert genadeloos het kantoorleven zoals het is en geeft je talloze tips om te overleven in die menselijke jungle. Zo ontdek je onder meer: – Waarom werk altijd op hetzelfde bureau belandt (namelijk: het jouwe) – Wat het verschil is tussen een mens en een collega – Waarom de reply-to-all-knop een duivelse uitvinding is – Hoe je irritante mailtechnieken in je eigen voordeel gebruikt – En het belangrijkste: hoe je eindelijk goede koffie krijgt op kantoor.”

Bestel het boek hier.

Arnout Van den Bossche

Arnout Van den Bossche is niet de typische comedian: hij heeft er dan ook al een hele weg in het bedrijfsleven op zitten bij bijvoorbeeld Siemens en Proximus/Belgacom. Maar in 2009 won hij de Humo’s Comedy Cup. Later volgde zijn eerste zaalshow De Relatiefluisteraar. Het onophoudelijk toeren voor deze show werd hem te veel, waardoor hij aan de rand stond van een burn-out. Uiteindelijk resulteerde dat in de show Burn-out voor beginners. Momenteel werkt hij aan een nieuwe voorstelling.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

15 februari 2023 /