Andere Tijden Special: Een onsje minder (en meer kijktips)

Je kunt vanavond – maandag 6 februari – om 20.30 uur bij de NTR op NPO2 kijken naar de Andere Tijden Special Een onsje minder. Deze aflevering gaat in op wat de Wet herstructurering varkenshouderij tot gevolg had. Astrid Sy presenteert de Andere Tijden Special Een onsje minder.

Een onsje minder

In de jaren 90 doet de overheid een poging de varkensstapel in Nederland met een kwart te verkleinen, om het mestprobleem aan te pakken en de kans op herhaling van de varkenspestramp te minimaliseren. De Wet herstructurering varkenshouderij schokt de sector en woedende boeren trekken naar Den Haag. De varkenshouders zijn nog maar net bekomen van een hevige uitbraak van de varkenspest en ze voelen zich bestolen. Wat is er van de varkenswet terechtgekomen?

Andere Tijden

Andere Tijden is het geschiedenisprogramma van de NTR gepresenteerd door Astrid Sy. Ook in 2023 komt de NTR weer met maandelijkse specials van dit programma, uitzendingen van 50 minuten waarin gebeurtenissen uit onze moderne geschiedenis in een nieuw en vaak actueel kader worden gezet.

Geschiedenis programma’s

Daarnaast presenteert Andere Tijden geregeld korte geschiedenisseries met een actuele insteek, zoals recentelijk Het Rampjaar 1672 (met Hans Goedkoop als voice-over), Het water komt (met Winfried Baijens) en Van krot tot Vinex (met Mariëlle Tweebeeke).

Andere Tijden kijken

Wil je deze Andere Tijden special kijken, dan kan dit op maandag 6 februari om 20.30 uur op NPO2. Daarnaast kun je op NPO Start en NPO Plus verschillende reportages terugkijken. Wil je vanuit België kijken, dan is NPO Start alleen te gebruiken in combinatie met een VPN Verbinding die je op Nederland zet.

Foto: NTR

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

6 februari 2023 /