De sterrenkaart en De Rijzende Ster op Njam! en YouTube kijken

Wist je dat er weer een nieuwe reeks is van De Sterrenkaart? Deze reeks kun je op Njam! kijken. Daarnaast is er ook De Rijzende Ster. Beide reeksen zijn tevens op YouTube te vinden. Ontdek er hier alles over.

De Sterrenkaart

De Sterrenkaart is terug! Deze keer met de njam!-gezichten in hun eigen sterrenkeuken. Sinds zondag 15 januari neemt njam! een exclusief kijkje achter de schermen bij de sterrenrestaurants van Bart Desmidt, Michaël Vrijmoed, Jan Tournier en Roger van Damme in het derde seizoen van De Sterrenkaart. Elke zondag kun je om 11.00, 16.00 en 23.00 uur kijken naar een nieuwe aflevering. Deze komt daarnaast ook op YouTube. In elke aflevering van De Sterrenkaart zal één chef en zijn restaurant centraal staan. Elke chef maakt in zijn aflevering drie signature dishes van de sterrenzaak klaar. De chefs onthullen hun culinaire geheimen, dromen en ambities en vertellen over hun weg naar de top.

Bart Desmidt

Bart Desmidt kennen we van zijn tweesterrenrestaurant Bartholomeus, gelegen aan de dijk in Heist aan zee. De topchef deelt zijn twee Michelinsterren-waardige keukengeheimen en vertelt over de weg naar de sterren met zijn driekoppig topteam. Bart werkt in Bartholomeus samen met zijn rechterhand, Philip, en aan zijn andere zijde zijn vrouw, Sandra, die de zaal voor haar rekening neemt. Samen creëren ze elke dag opnieuw een ongelofelijke culinaire beleving voor al hun gasten.

Michaël Vrijmoed

Vrijmoed werd acht maanden na opening meteen beloond met een ster. Vier jaar later bekroonde Michelin hem met een tweede ster. Tijd om te ontdekken hoe chef Michaël Vrijmoed met zijn restaurant in hartje Gent de top bereikt heeft. Hij bewijst dat hij dé veggie-chef is wanneer hij zijn signature menu bereidt.

Jan Tournier

Het Limburgse Lommel is sinds 2020 een twee-sterrenrestaurant rijker. Een onverwachte droom die uitkwam voor Jan Tournier. Hij gaat in restaurant Cuchara elke dag opnieuw voor de culinaire top met Japans getinte kunstwerkjes op je bord.

Roger van Damme

Het Gebaar in Antwerpen van Roger van Damme heeft al 13 jaar een Michelinster achter zijn naam staan. Hoe kunnen ze na al die jaren dat niveau behouden en hoe zijn ze gegroeid van tearoom tot de gastronomische parel die ze vandaag zijn? Roger van Damme verrast in De Sterrenkaart met drie signatuur gerechten van Het Gebaar die, zoals we van de njam!-chef gewoon zijn, als ware kunstwerken op het bord verschijnen.

De Rijzende Ster

In de gloednieuwe online serie De Rijzende Ster – die op YouTube te kijken is – volgt njam! de getalenteerde chefs Diego De Baets, Nicolas Misera, Yoshi Mariën en broers Ruben en Pieter De Maesschalck in hun weg naar de culinaire top. Zij draaiden al mee in sterrenkeukens en streven nu naar topgastronomie in hun eigen restaurant. Kijk mee achter de schermen en geniet van een exclusief interview met de chef en de bereiding van een signatuurgerecht.

Diego De Baets

In deze aflevering ontdek je de pure en klassiek Vlaams-Franse keuken. Diego De Baets stond jarenlang te koken aan de zijde van sterrenchef Bart Desmidt. In de keuken van Grand Café Brassi in Oostende heeft hij het nu zelf voor het zeggen. Op de menukaart staat uiteraard enkel het beste van de Noordzee. 

Ruben en Pieter De Maesschalck

Fine dining zit ongetwijfeld in het DNA van broers Ruben en Pieter De Maesschalck. Het chefsduo wist Michelin al te charmeren in Frankrijk en maakt nu opnieuw kans op een ster met restaurant Bruun in Gent.

Nicolas Misera

Nicolas Misera heeft het koken echt met de paplepel meegekregen. Zijn vader, Hans Misera, was de jongste sterrenchef van zijn generatie. Geniet Nicolas binnenkort hetzelfde succes met zijn eigen restaurant Misera in het bruisende Antwerpen?

Yoshi Mariën

Yoshi Mariën runt samen met zijn vriendin Yasmine restaurant Hertebos, in de buurt van Antwerpen. Hun succesformule? Hij in de keuken, zij in de zaal. Niemand minder dan sterrenchef Roger van Damme is er vaste klant.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

22 januari 2023 /