De beste detective films op Netflix

Ben jij superfan van mysterie films? Dan ben je hier aan het juiste adres! We hebben een lijst gemaakt met de beste detective-films op Netflix van dit moment, die mysterie, spanning en avontuur combineren om een unieke kijkervaring te creëren! Van thriller-klassiekers tot misdaadmysteries, van verwrongen liefdesverhalen tot psychologische thrillers: deze selectie is een must-watch voor elke detective liefhebber.

Nieuwe detectivefilms

Het aanbod aan detectivefilms op Netflix en andere streamingdiensten is enorm en steeds in ontwikkeling, met nieuwe titels die vaak toegevoegd worden. Als je op zoek bent naar een spannende filmervaring met mysterie, avontuur en een dosis actie, dan zit je hier goed. Kijk eens naar deze top 5 nieuwe detectivefilms:

 1. Knives Out – Een moderne klassieker met een knipoog naar het verleden, waarin een getalenteerde detective (Daniel Craig) een dodelijk mysterie probeert op te lossen.
 2. Death on the Nile – Een belangrijke Egyptische miljonair wordt vermoord terwijl hij op een luxe cruise door de Nijl vaart. Hercule Poirot (Kenneth Branagh) is gedwongen om deze moordzaak te onderzoeken.
 3. Enola Holmes 2 – Sherlock (Henry Cavill) en zijn zus Enola Holmes (Millie Bobby Brown) gaan op zoek naar hun vermiste moeder.
 4. The Devil All the Time – Een intense thriller die speelt in het Amerikaanse Appalachen-gebergte, waarin verschillende personages een mysterie proberen op te lossen.
 5. Glass Onion: A Knives Out Mystery – Deze film volgt Miles Bron, een tech-miljardair, die zijn vrienden uitnodig voor een uitje op zijn privé-eiland. Maar als iemand dood opduikt blijkt dat niet alles perfect is op dit eiland. Aan detective Benoit Blanc (Daniel Crag) om dit uit te zoeken. 

Top 7 mysterie/detective films op Netflix

Als je op zoek bent naar de beste detectivefilms die Netflix Nederland te bieden heeft, kijk dan eens naar de volgende top 7.  Deze films zijn dus nu te zien en beschikbaar op Netflix, waardoor er een enorme keuze is voor liefhebbers van mysterie- en detectivefilms. Let op, je moet wel een Netflix abonnement hebben om deze films te kunnen bekijken. 

 1. Enola Holmes 2 (2022) – Sherlock (Henry Cavill) en zijn zus Enola Holmes (Millie Bobby Brown) gaan op zoek naar hun vermiste moeder.
 2. The Nice Guys (2016) – Een hilarische film met Ryan Gosling en Russell Crowe als een onwaarschijnlijk duo dat in 1970 Los Angeles een moordzaak probeert op te lossen.
 3. Murder Mystery (2019) – Een komisch avontuur met Adam Sandler en Jennifer Aniston als twee verdachten in een moordzaak.
 4. Spenser Confidential (2020) – Een actiethriller met Mark Wahlberg als een voormalige politieagent die gedwongen wordt om aan de slag te gaan als detective.
 5. A Walk Among the Tombstones (2014) – Liam Neeson speelt een detective die een seriemoordenaar probeert te stoppen.
 6. In the Shadow of the Moon (2019) – Een onvergetelijke film over een politieagent (Michael C. Hall) die op zoek is naar een mysterieuze seriemoordenaar.
 7. Forgotten (2017) – In deze Koreaanse thriller volgen we de detective Jung-Soo (Kang Dong-Won) die op zoek is naar zijn verdwenen broer. Terwijl hij bezig is om een moordenaar te vangen die kinderen kidnapt, ontkomt hij niet aan de gevaren die verborgen liggen in het verleden. 

Secret code voor ‘Mysteries’ op Netflix

Netflix staat vol met duizenden films, series en documentaires die geschikt zijn voor elke kijker. Het aanbod aan detectivefilms op Netflix is enorm, met titels die spanning en avontuur combineren om een unieke ervaring te creëren. Anno 2023 raadt Netflix je veel van hun eigen producties aan, waardoor het soms moeilijk is om tussen al deze titels te kiezen. Netflix heeft momenteel meer dan 600 films in hun catalogus met detectivethema’s. 

Om je te helpen de juiste keuze te maken, hebben wij een speciale codewoordlijst samengesteld met films die geschikt zijn voor elke Mysteries-fan. Met deze geheime categorie-code kun je alle mysterieuze films ontdekken die nu beschikbaar zijn: 9994.

Hoe werkt de secret code op Netflix?

Om deze code te gebruiken, ga je naar de zoekbalk van Netflix en voer je de code in. Je krijgt dan direct toegang tot een lijst met alle films die zijn gecategoriseerd als ‘Mysteries’. Hier heb je de mogelijkheid om de films door te bladeren, recensies te lezen en direct naar een bepaalde film te kijken. Probeer het vandaag nog uit! Veel kijkplezier!

VPN voor meer content

Met een VPN is het mogelijk om ook content van de Amerikaanse Netflix te zien. Met een Virtual Private Network (VPN) kun je, ongeacht waar je op het internet bent, toegang krijgen tot alles wat er in de VS beschikbaar is. Je kunt dan films en series bekijken die niet beschikbaar zijn in Nederland. Dit maakt het streamen van films veel meer interessant, omdat je toegang krijgt tot een groter aanbod van titels. De meeste VPN’s zijn gratis, maar we radenpremium-abonnementen aan omdat die je toegang geven tot meer functies en IP-adressen. Zo kun je verder genieten van een betere streamingervaring met Netflix!

17 januari 2023 /