Freek de Jonge: De schreef – 90ste voorstelling op tv kijken

De 90ste voorstelling van Freek de Jonge – De schreef – is vanavond – zondag 8 januari – om 22.10 uur bij VPRO op NPO2 te kijken. De cabaretier mag dan bijna tachtig zijn; van stilzitten wil hij niets weten. Ontdek hier meer over De schreef van Freek de Jonge.

De schreef

Freek de Jonge speelt in zijn 90ste voorstelling De schreef een oudere heer die zich staande probeert te houden in een steeds gekker wordende wereld. Wars van wetten en conventies zal hij liever barsten dan buigen. Speelt hij eigenlijk wel een rol, of is dit een goede weergave van zijn eigen persoonlijkheid?

Freek de Jonge:
Een oude man wandelt langs de zee
zoals die windmolenstalling vroeger ook wel genoemd werd. 
Het is 35 graden in de schaduw,  8 uur in de avond. 
De lucht is vlekkeloos. 
De zon gaat zijn ondergang tegemoet.

Freek de Jonge

Freek de Jonge mag dan bijna 80 zijn, van stilzitten wil hij niets weten. Hij lijkt zelfs productiever dan ooit, want in rap tempo volgen zijn boeken, voorstellingen en optredens elkaar op. Zo zag je recent nog zijn verkiezingsconference: De Loterij. En nog altijd is hij even scherp, en steekt hij zijn kritische mening niet onder stoelen of banken.

De schreef van Freek de Jonge kijken

Freek de Jonge – De schreef is op zondag 8 januari om 22.10 uur op NPO2 te kijken bij de VPRO. De voorstelling is daarna terug te kijken op NPO Start en NPO Plus. Als je een VPN Verbinding gebruikt, zet ‘m dan op Nederland, zodat je ook vanuit België of een ander land dan Nederland kunt kijken. Vanuit Nederland starten de video’s meteen.

Foto: Marco Bakker / VPRO

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

8 januari 2023 /