Nick, Simon & Garfunkel – theatershow op tv te kijken

Nick & Simon stoppen in het voorjaar van 2023 als muzikaal duo. Wie de zangers graag samen bezig ziet, kan vanmiddag – maandag 26 december om 18.10 uur – op NPO1 nog naar een theatershow van de heren kijken. Ontdek hier meer over Nick & Simon & Garfunkel.

Nick & Simon & Garfunkel

Registratie van de theatershow Nick & Simon & Garfunkel die het Volendamse duo maakte naar aanleiding van het 50-jarig bestaan van het legendarische album Bridge Over Troubled Water van de popmuzikanten Paul Simon en Art Garfunkel. De theatershow wordt afgewisseld met een aantal klassiekers van Nick en Simon, maar ook de minder bekende juweeltjes van de Amerikaanse idolen Simon & Garfunkel komen aan bod. 

Garfunkel

Eerder hebben Nick & Simon samen met Kees Tol ook een programma over Garfunkel gemaakt. Bijna drie jaar geleden maakten ze het tv-programma Nick, Simon & Kees: Homeward Bound. Ze doken in het leven van hun muzikale inspiratiebronnen. Ze reizen daarvoor af naar de stad waar de muziekcarrière van het jaren 60-duo begon: New York. In een nieuwe rol als documentairemakers laten zij iedereen kennismaken met Paul Simon en Art Garfunkel. Want naar hun mening moet de muziek van deze legendes van generatie op generatie doorgegeven worden.

De show is nog steeds terug te kijken via NPO Start. Later maakten de heren nog een programma over muzikale helden. Dit schreven we: Nick, Simon en Kees duiken in Abba geschiedenis.

Nick & Simon stoppen

Nick & Simon stoppen dus in het voorjaar van 2023, maar we lezen op hun website dat ze wel samen blijven werken aan televisieprogramma’s. Door te stoppen als muzikaal duo ontstaat er ruimte voor individuele creativiteit en al langer gekoesterde solo-aspiraties. Wat ze precies gaan doen, is nog niet bekendgemaakt. Als er weer programma’s worden aangekondigd, delen we ze natuurlijk via onze social media kanalen (zie de link hieronder).

Nick & Simon & Garfunkel kijken

Je kunt op maandag 26 december om 18.10 uur op NPO1 kijken naar de voorstelling Nick & Simon & Garfunkel. Heb je de show gemist? Geen probleem: kijk ‘m terug via NPO Start of NPO Plus. Als je gebruik maakt van een VPN Verbinding, dan kun je ook vanuit het buitenland terugkijken via de NPO Start website. Vooraf wordt de voorstelling Karin Bloemen en Cor Bakker: Waar waren we gebleven? uitgezonden.

Foto: Linda Hastrich

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

26 december 2022 /