Knoop & de Leeuw: talkshow gasten mét en zonder beperking

Knoop & de Leeuw is de dagelijkse talkshow van Paul de Leeuw. De show is deze week – van maandag 19 tot en met vrijdag 23 december – om 19.05 uur te kijken is op NPO 1. Paul de Leeuw gaat in gesprek met spraakmakende gasten, met én zonder een verstandelijke beperking. Met een goede dosis humor en enthousiasme blikken Paul de Leeuw en zijn tafelgasten terug op de grote momenten van het afgelopen jaar.

Knoop & de Leeuw

Niet alleen voor, maar ook achter de schermen bij Knoop & de Leeuw bestaat het team deels uit mensen met een beperking; van redacteuren tot opnameleider, van visagist tot publieksopwarmer. Het belooft een wervelende, feestelijke week te worden vol verrassingen. Met mooie gesprekken, en bijzondere duo-optredens. Maar er wordt ook stilgestaan bij dé kersttrends van het moment. En de huisband Wimpie & de Domino’s zorgt voor de muzikale noot. 

Paul de Leeuw

Paul de Leeuw vertelt: “Eenlanggekoesterde wens gaat in vervulling met deze speciale show voor iedereen, door iedereen, met of zonder handicap.” De NTR zet met deze talkshow een traditie voort, nadat je eerder kon kijken naar Knoop in je zakdoek en het Knoop Gala. Ze produceren Knoop & de Leeuw samen met MediaLane.

Opschudding

Zelf vind ik het een goed idee dat iedereen te gast kan zijn in de talkshow. Denk dat het belangrijk is dat er zowel gasten met en zonder beperking aan de tafel verschijnen. Er is tenslotte op dit moment best opschudding over programma’s, zoals Down the Road. Het programma mag met nog zoveel respect zijn gemaakt en op tv gebracht; tegenstanders zeggen dat programma’s over mensen met downsyndroom vaak een verkeerd, onrealistisch beeld schetsen.

Foto: Knoop & de Leeuw – Annemieke van der Togt

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

19 december 2022 /