Amber Kortzorg Ontdekt Suriname in Alles is Famiri

Amber Kortzorg – die je kent van Kassa en Op1 – presenteert de documentaire serie Alles is Famiri. Ze reist hiervoor naar Suriname; het land van haar vader Lloyd. Suriname waar Amber Kortzorg zelf een complexe band mee heeft. Alles is Famiri is vanaf vanavond – zondag 11 december – zes weken lang om 20.25 uur te kijken bij BNNVARA op NPO2.

Amber Kortzorg in Alles is Famiri

Fragment Amber Kortzorg in Alles is Famiri: Amber kijkt in de spiegel van de kapper in Paramaribo en ziet een witte vrouw met een ‘zwart’ kapsel. Opgevoed door haar Nederlandse moeder in Amsterdam, en met een grotendeels afwezige vader in het verre Paramaribo, heeft ze nooit echt geweten hoe het voelt om Surinaams te zijn.

Alles is Famiri

In de nieuwe zesdelige BNNVARA-serie Alles is Famiri (Surinaams voor alles is familie) gaat presentator Amber Kortzorg op een persoonlijke reis naar het land van haar vader Lloyd. Het prachtige, met regenwoud bedekte land waar de Surinamerivier doorheen stroomt en waarmee Nederland, maar ook Amber zelf, een complexe band heeft. Wat betekent identiteit eigenlijk in een land met zoveel culturen? En hoe past zijzelf in Suriname?

Amber Kortzorg ontdekt Suriname

Amber Kortzorg gaat op bezoek bij verschillende families om het veelzijdige Surinaamse karakter te leren kennen. Door hun ogen ziet Amber een Suriname dat ze nog niet kende: die van de dagelijkse zorgen, allesomvattende spiritualiteit en natuur. Een land dat in economisch zwaar weer verkeert en een complex (slavernij)verleden heeft. Maar bovenal een land vol levenslust, veerkracht en liefde, met een hoopvolle blik op de toekomst.

Amber Kortzorg

Amber Kortzorg: “Met deze serie wil ik het verhaal over Suriname vertellen vanuit Suriname. En niet vanuit wat wij Nederlanders denken dat Suriname is. Ik hoop dat het programma leidt tot meer begrip en dat we vanuit hier kunnen werken aan een hernieuwde relatie. Er wonen bijna net zo veel Surinamers in Nederland als daar, we zijn nu eenmaal aan elkaar verbonden. En ik denk dat we ook veel voor elkaar kunnen betekenen, dit keer op een gelijkwaardige manier.” Je kent Amber Kortzorg van programma’s als Kassa en Op1.

Alles is Famiri kijken

Alles is Famiri is een coproductie van De Haaien en BNNVARA, geregisseerd door Hesdy Lonwijk. De zesdelige serie is te kijken vanaf zondag 11 december om 20.25 uur bij BNNVARA op NPO2. Het programma is ook terug te kijken via NPO Start en NPO Plus. Je kunt vanuit het buitenland naar npostart.nl kijken als je gebruik maakt van een VPN Verbinding.

Foto: BNNVARA/ De Haaien

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

11 december 2022 /