De Toots Sessies 2022 met deze artiesten op Canvas en VRT MAX

De Toots Sessies zijn sinds deze week weer terug op Canvas en VRT MAX. Vier dagen per week – van maandag tot en met donderdag – kun je om 19.40 uur kijken naar optredens van diverse artiesten in de Toots Sessies 2022. Op VRT MAX zijn alle optredens van de voorbije seizoenen gebundeld.

Nieuw seizoen De Toots Sessies

De deuren van de legendarische Studio Toots in het VRT-Omroepcentrum zijn weer geopend voor een nieuw seizoen van De Toots Sessies. Daarbij geven artiesten van eigen bodem telkens het beste van zichzelf tijdens een kort optreden. Een brede waaier van genres komt aan bod: het gaat van pop en rock over jazz en klassiek tot crossover. De nadruk ligt op de ontdekking van nieuw en jong talent. Maar ook gevestigde namen krijgen de kans om nieuw werk voor te stellen. Het programma krijgt in dit nieuwe seizoen een stevige visuele upgrade zodat de artiesten zichzelf in de best mogelijke omstandigheden kunnen presenteren.

De Toots Sessies

De eerste reeks van De Toots Sessies werd eind 2020 in volle lockdown gelanceerd om de getroffen cultuursector te steunen. Het initiatief werd enthousiast onthaald door de artiesten, de sector en het publiek. Nu het artistieke leven in Vlaanderen weer helemaal in zijn plooi is gevallen, wil VRT met een nieuwe reeks Toots Sessies een podium blijven bieden aan (jong) talent. De sessies zijn ondertussen uitgegroeid tot een vaste waarde in het muziekaanbod van VRT. ​

De Toots Sessies kijken

De Toots Sessies lopen vanaf maandag 21 november, vier dagen per week (maandag tot donderdag): op Canvas om 19.40 uur. Uiteraard kun je de optredens van de artiesten ook op VRT MAX terugkijken. Hier worden alle optredens gebundeld samen met die van de voorbije seizoenen. Vanuit België kun je eenvoudig terugkijken op VRT MAX; wil je vanuit Nederland (of een ander land) kijken, zorg dan voor een VPN Verbinding die je op België zet.

Artiesten De Toots Sessies 2022

Ben je nieuwsgierig naar welke artiesten er optreden tijdens De Toots Sessies najaar 2022? Dat zijn in de eerste twee weken Warhaus, Meltheads, Bluai, Chibi Ichigo, Ruben Block, Berre, K.ZIA en Jan Verstraeten. Andere artiesten die we zien tijdens De Toots Sessies 2022 zijn Sons, Sam de Nef, Coordonné, Flip Kowlier, Compro Oro, Dans Dans en Laïs.

Een overzicht van de artiesten die optreden tijdens de eerste twee weken van De Toots Sessies 2022. En voor de liefhebbers van muziek: er komt er ook een nieuw seizoen van Liefde voor Muziek 2023 met deze artiesten.

Warhaus

Het startschot van De Toots Sessies 2022 werd op 21 november 2022 verzorgd door Warhaus. Het is alweer een half decennium geleden dat het geesteskind van Maarten Devoldere (Balthazar) onze muzikale harten veroverde met zijn eerste twee platen. 2022 is het jaar van de triomfantelijke terugkeer. In De Toots sessies stelt Warhaus zijn fonkelnieuwe album ‘Ha Ha Heartbreak’ voor.

Meltheads

Sinds enkele jaren wordt de Antwerpse underground onveilig gemaakt door de vierkoppige band Meltheads (22/11). Hun energieke optredens én hun radiohit ‘Naïef’ – nummer één in De afrekening van Stubru – zorgen nu ook voor een buzz door de lage landen. Speciaal voor De Toots Sessies brengen de Meltheads samen met Shaka Shams ​ ‘Black metal rebel’. Shaka Shams is de jongste winnaar van De nieuwe lichting.

Bluai

Voor Bluai (23/11) was 2022 een fantastisch jaar. De vierkoppige girl band uit Antwerpen won niet alleen Sound Track van vi.be, maar ook De nieuwe lichting van Stubru én Humo’s Rock Rally. Na talloze club- en festivalshows is het nu tijd voor hun eerste EP: ‘Junkyard’.

Chibi Ichigo

Chibi Ichigo (24/11) werd geboren in Oezbekistan, groeide op in België en woont in Brussel. De zangeres brengt samen met haar partner Umi pittige en dansbare elektronische muziek met flarden pop en hiphop. Voor Chibi is 2022 een absoluut topjaar: ze maakt furore op de festivals, scoort met haar nummers in De afrekening van Stubru én releaset haar debuutalbum ‘Sabina’. In De Toots Sessies toont Chibi dat haar optredens ook een visueel spektakel zijn.

Ruben Block

2022 is het jaar waarin Ruben Block (28/11) even vakantie neemt als frontman van Triggerfinger. Van die sabbatperiode maakte hij gebruik om een soloplaat op te nemen. In De Toots Sessies brengt hij twee nummers uit ‘Looking to glide’. Hij verrast ook met een cover van ‘Niets is voor altijd’ van Madou.

Berre

Berre (29/11) werd bekend door zijn covers op TikTok. Maar het verhaal van Berre nam pas een echte start toen hij zijn single ‘Say My Name’ uitbracht. Het nummer was de afgelopen maanden alomtegenwoordig. Achter de schermen werkte hij ook hard aan nieuwe nummers. Tijdens De Toots Sessies brengt hij zijn nieuwe single ‘Better off Alone’ én een verrassend duet met Emmy d’Arc. Samen zingen ze ‘Exile’ van Taylor Swift en Bon Iver.

K.ZIA

K.ZIA (30/11) werd geboren in Brussel, groeide op in Parijs en New York en woont momenteel in Berlijn. Ze deed backing vocals voor haar moeder (Zap Mama) en reisde ook de wereld rond met haar vader, die circusartiest is. Ondertussen heeft K.ZIA haar eigen muzikale pad gevonden. Al haar culturele en muzikale invloeden zijn te horen op haar debuutalbum ‘Genesis’.

Jan Verstraeten

Enkele jaren geleden kwam visueel kunstenaar en muzikant Jan Verstraeten (1/12) met zijn eerste EP Cheap Dreams. Begin dit jaar lanceerde hij zijn langverwachte debuut Violent Disco. Jan Verstraeten brengt energie, rauwe spirit en een grote roze beer mee naar de Toots Sessies.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

22 november 2022 /