Sterren en wiet… ken jij deze verhalen al of nog niet?

Wist je dat verschillende (Hollywood) sterren om verschillende redenen wiet gebruiken. Cannabis Koningin Cheryl Shuman klapte eerder al eens uit de school. Zo vertelde ze bijvoorbeeld dat ze voor een naakte celeb alle producten leverde die bijdragen aan het verhogen van seksueel genot. Zo zorgde ze zelfs voor glijmiddel op wietbasis.

Olivia Newton-John

Maar een recent voorbeeld van een actrice die nooit geheim maakte van het feit dat ze wiet gebruikte, is Olivia Newton-John. De Grease-ster verloor dit jaar de strijd tegen kanker. Haar man John Easterling vertelde tegen The Herald Sun dat Olivia ‘gelukkig’ toegang had tot een breed scala aan alternatieve behandelingen, waaronder medicinale cannabis.

In dat interview zegt hij: “Het heeft Olivia’s leven ongetwijfeld verlengd en het verbeterde haar levenskwaliteit. (…) Ze was vrolijk, hoopvol en pijnvrij door de cannabis. Zo hoefde ze geen giftige of verslavende pijnstillers te nemen om haar terminale ziekte onder controle te krijgen.” De Grease-ster droomde er zelfs van dat alle Australiërs die moeten vechten tegen kanker toegang zouden krijgen tot vergelijkbare behandelingen.

Zsa Zsa Gábor

Wijlen actrice Zsa Zsa Gábor – die maar liefst 99 jaar oud werd – gebruikte ook wiet, zo weten we dankzij Cannabis koningin Cheryl Shuman. Waarom ouderen voor het gebruik van wiet(olie) kiezen? In een interview met Grazia uit juni 2018 zei de Shuman daar het volgende over. “Het helpt ouderen bijvoorbeeld bij gewrichtsklachten, slaapproblemen of een hoge bloeddruk.” En deze actrice is echt niet de enige; je ziet ook dat in België en Nederland het gebruik van cbd olie in opmars is. Daar is ook helemaal niets vreemds aan; het is namelijk een legaal product, waarbij het natuurlijk wel zaak blijft dat je het koopt bij een betrouwbare partij mét kennis van zaken.

CBD-olie

Ken jij CBD-olie al? Het wordt gemaakt van CBD of te wel cannabidiol. Dat is één van de vele werkzame stoffen uit hennep. Deze stof wordt gewonnen uit de industriële hennepteelt en is daarmee dus volledig legaal. De CBD pasta wordt vervolgens verdund met een olie, zoals hennepzaadolie of olijfolie. Het is dus een natuurlijk product. High of stonded word je trouwens niet van. Op de site van Happy CBD lees ik daar het volgende over. “Het stofje THC is hier verantwoordelijk voor en dit wordt niet verwerkt in CBD olie. Doordat je van cannabidiol dus niet high of stoned kan worden, kopen steeds meer mensen CBD producten.” Want er zijn tegenwoordig heel wat producten verkrijgbaar ontdek ik, zelfs voor sporters en dieren. Wil je het gebruiken, omdat je gezondheidsklachten hebt, overleg dan altijd met je arts. CBD olie is namelijk geen medicijn.

18 november 2022 /