Blind Getekend voor nieuwe baan; remake van Blind Gesprongen
Blind Getekend is de Nederlandse remake van het programma Blind Gesprongen met Nora Gharib. Waar je dit voorjaar de Vlaamse deelnemers kon volgen, zien we nu (iedere woensdag om 21.20 uur op NPO3) hoe zes Nederlandse deelnemers in blind tekenen voor een onbekende baan gaan. Blind Getekend wordt gepresenteerd door Rachel Rosier. Ontdek hier alles over de Nederlandse remake van Blind Gesprongen.
Blind Getekend
In het nieuwe EO-programma Blind Getekend volgt presentator Rachel Rosier zes kandidaten die ongelukkig zijn in hun huidige baan, maar zelf de stap naar een nieuwe werkomgeving niet durven zetten. In Blind Getekend leggen zij hun werkgeluk in de handen van een jobcoach en een recruiter. Het enige wat de kandidaten hoeven te doen is blind te tekenen voor een volledig nieuwe baan in een totaal nieuw werkveld. Wat deze nieuwe baan precies inhoudt? Daar komen de kandidaten pas achter op de eerste werkdag. Kortom: precies zoals we dat van Blind Gesprongen met Nora Gharib kennen.
Carrièreswitch
Rachel Rosier volgt de kandidaten vanaf het moment dat zij nog bij hun huidige baan werken tot aan het einde van de proeftijd bij hun nieuwe baan. Allereerst nemen de jobcoach en de recruiter de tijd om de kandidaten beter te leren kennen. Wat is de reden dat ze niet gelukkig zijn in hun huidige baan? Hoe ziet hun privéleven eruit? Zo ontstaat er een helder beeld en maken een zij plan voor de (hopelijk) perfecte carrièreswitch.
Ontslag én nieuwe (onbekende) baan
Met deze nieuwe baan op zak, gaan zij terug naar de kandidaten. Zij dienen officieel hun ontslag in en maken de sprong in het diepe naar die onbekende, totaal nieuwe werkomgeving. Aan het einde van hun proeftijd volgt het definitieve besluit. Blijkt het de perfecte carrièreswitch of keren ze toch liever terug naar hun oude werkveld?
Rachel Rosier
De afgelopen maanden heeft Rachel Rosier voor Blind Getekend het hele land door gereden om de kandidaten in deze uitdaging te volgen. Rachel Rosier vertelt over Blind Getekend: “Als je al lang bij dezelfde baan of in dezelfde sector werkt, is het heel gezond om jezelf af te vragen: past dit nog wel bij mij? Toch zie je dat veel mensen het spannend vinden om gehoor aan deze vragen te geven. Ik vind het onwijs dapper dat de kandidaten uit Blind Getekend deze stap zijn aangegaan, zonder garantie van succes en met alle risico’s van dien. Dit proces gun ik iedereen die met dezelfde vragen rondloopt.”
Deelnemers Blind Getekend
We maken in Blind Getekend kennis met zes Nederlanders die toe zijn aan een nieuwe baan. Wie de deelnemers aan Blind Getekend zijn? Hieronder ontdek je alvast meer over Alexandra Rijkse en de uit Groningen afkomstige Werner.
Alexandra Rijkse
In de eerste aflevering gaat Rachel langs bij de Zeeuwse Alexandra Rijkse (36). Zij is door haar man opgegeven, omdat hij zag dat ze steeds ongelukkiger werd van haar kantoorbaan. Alexandra Rijkse geeft toe dat ze deze schop onder haar kont enorm hard nodig heeft. Er moet iets veranderen, maar dan zal ze toch aan de slag moeten met haar onzekerheden. In haar zoektocht naar die gewenste creatieve baan zitten die haar tot dusver behoorlijk in de weg. Is het de jobcoach gelukt om haar wens te vervullen en de ideale creatieve baan te vinden?
Vrachtwagenchauffeur Werner
Daarnaast ontmoet Rachel de Groningse Werner (48). Hij rijdt al 25 jaar van zijn leven vrachtwagen. Nu is het voor hem de hoogste tijd om die gewenste sprong in het diepe te maken. “Ik heb het gevoel dat ik werk, eet en slaap”, zoals hij het zelf zegt. Door zijn 12-urige werkdagen tikt hij wekelijks de 60 uur per week aan. Dit ziet hij graag anders. Voor zichzelf, maar ook voor zijn vier kinderen. Als co-ouder ziet hij zijn kinderen nu om de week en in het weekend. Meer is met zijn huidige baan als vrachtwagenchauffeur niet te combineren. Gaat zijn nieuwe baan de gewenste veranderingen in zijn werk- en privéleven opleveren?
Blind Getekend kijken (of Blind Gesprongen)
Blind Getekend is een programma van de EO geproduceerd door Stepping Stone. De zes afleveringen zijn sinds woensdag 12 oktober wekelijks te zien om 21.20 uur bij de EO op NPO 3 en op NPO Start. Vanuit Nederland is dat laatste eenvoudig; wil je vanuit het buitenland (zoals België) kijken, zorg dan voor een VPN Verbinding. Deze zet je op Nederland, voordat je naar de site van NPO Start gaat. Je kunt dan de Nederlandse remake van Blind Gesprongen kijken. Ben je ook benieuwd naar het programma uit Vlaanderen, dan kun je kijken via VTM Go. Vanuit Nederland heb je hier mogelijk een VPN Verbinding nodig, die je op België zet.
* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.
Altijd op zoek naar leuks om te kijken:
- Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
- Volg via andere social media-kanalen zoals Instagram, WhatsApp en TikTok.
- Klets mee in de Facebook-groep.
19 oktober 2022 /
Tips