De drie beste apps om jouw favoriete series te bekijken

Je favoriete series hoef je tegenwoordig niet alleen meer op je televisie te kijken. Nee, dit kan ook op je laptop, iPad en zelfs op je samsung a33. Op welke plek je maar wilt! Of je nu in de bus zit op weg naar huis, of in de trein naar je werk. In het vliegtuig is streamen nog een beetje lastig, maar gelukkig hebben veel apps de mogelijkheid om afleveringen te downloaden zodat je ook gewoon daar verder kunt kijken. Maar wat zijn de beste apps om jouw favoriete series te bekijken?

Netflix

Tot voor kort was Netflix verreweg de grootste aanbieder van online series, maar ze zijn laatst (nipt) ingehaald door Disney+. Netflix biedt voor ieder wat wils aan, van Vlaams tot Zuid-Koreaans en van komedie tot thrillers. Wanneer je deze app hebt geïnstalleerd en je een abonnement hierop neemt, weet je zeker dat je je nooit meer verveelt. Er staat voor zo’n 36.000 uur kijkaanbod op Netflix, wat betekent dat je vier jaar bezig zou zijn als je alles achter elkaar zou kijken. En dan moet er in die vier jaar niets bijkomen. Netflix is niet goedkoop, maar er zijn plannen om met een goedkopere variant te komen door een Netflix mét reclame te starten.

Streamz

Sinds kort op de Vlaamse markt is er Streamz. Deze Belgische tegenhanger van het Nederlandse Videoland biedt exclusieve Vlaamse topreeksen, internationale topseries (inclusief het beste van HBO) en vele Vlaamse series en films. De HD-kwaliteit is erg goed, en je hoeft geen reclame te zien. De prijs is rond de €10, afhankelijk of je een abonnement afneemt voor een maand, half jaar of een heel jaar. Leuke nieuwkomer!

VRT Max

Maar onze vertrouwde VRT doet ook gewoon mee! De VRT koopt natuurlijk voor ons ook vele series in, zoals Killing Eve en Undercover. Doe daar je voordeel mee. In Nederland kun je Undercover bijvoorbeeld alleen kijken op Netflix, maar in Vlaanderen gewoon gratis bij de publieke omroep. Natuurlijk moet je af en toe wel wat reclame bekijken, het moet wel ergens van betaald worden. VRT: oud maar vertrouwd.

Of je er nu voor wilt betalen of niet, er is altijd een app om series te bekijken die bij jou past. Heb je nog geen goed device om dit bekijken? Kijk dan eens naar de xiaomi 11t. Een verrassende telefoon met mooi beeld en een zeer goede camera om zelf je series mee te schieten!

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

28 september 2022 /