Yvon Jaspers wordt boer – Onze boerderij: en nu zelf

Yvon Jaspers loopt al zeventien jaar op boerenerven voor haar programma’s – zoals Boer zoekt Vrouw en Onze Boerderij. Nu komt het er eindelijk van: Yvon Jaspers wordt zelf boer. Ze begint – kleinschalig – haar eigen boerderij. Hoe ze dit aanpakt, zie je in het programma Onze boerderij: en nu zelf. Sinds zaterdag 3 september wordt dit programma wekelijks uitgezonden om 19.00 uur bij KRO-NCRV op NPO1.

Onze boerderij: en nu zelf

Yvon Jaspers begint – kleinschalig – haar eigen boerderij. De bus waarmee ze samen met Bertie door Europa reed voor Onze boerderij in Europa is neergezet op een stuk grond en dient als uitvalsbasis. Hoe Yvon Jaspers het ervaart om zelf boer te zijn en hoe ze het doet als boer is te zien in het tv-programma Onze boerderij: en nu zelf.

Yvon Jaspers boer

Het idee voor een eigen boerderij leeft al lang bij Yvon Jaspers: “Een jaar of vijf geleden kreeg ik mijn eigen jerseykoetje Suus. Zij woont bij Gijsbert, mijn buurboer. Ze leeft in zijn biologische kudde en zorgt voor de lekkerste romige melk. Ik heb Gijsbert gevraagd of ik voor een jaar een stukje van zijn land mocht gebruiken. Na een paar jaar goed nadenken stemde hij enthousiast in.”

Yvon Jaspers krijgt hulp van bekende boeren

Yvon Jaspers vertelt verder: “Maar natuurlijk kan ik dat niet alleen. De boeren die ik in al die jaren heb leren kennen, hebben mij geholpen. De een heeft heel veel verstand van grond, de ander bemesting, zaaien, zuivel of akkerbouw. De ander van kippen, en weer een ander van varkens. Ze hebben mij geholpen met bouwen van stalletjes, adviseren over hoe we het beste de grond kunnen bewerken, welke dieren ik moet gaan houden en wat de grote valkuilen zijn. En ze hebben veel gelachen als ik weer eens buitengewoon eigenwijs was”.

Onze boerderij: en nu zelf kijken

Je kunt Onze boerderij: en nu zelf, sinds zaterdag 3 september om 19.00 uur kijken bij KRO-NCRV op NPO 1. Het programma is daarnaast ook te kijken bij NPO Start en NPO Plus. Hier kun je alle voorgaande seizoenen van Onze boerderij ook terug kijken. Vanuit Nederland gaat dat eenvoudig. Wil je dit programma vanuit België kijken, zorg dan voor een VPN Verbinding die je op Nederland zet.

Foto: KRO-NCRV

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

10 september 2022 /