Andy van der Meijde vs Wesley Sneijder: Scoren in Kelderklasse

Andy van der Meijde en Wesley Sneijder zijn vanaf vandaag – maandag 29 augustus – om 21.27 uur op Veronica te zien met Andy vs. Wesley: Scoren in de Kelderklasse. Ontdek wat er gebeurt als twee oud-topvoetballers de allerslechtste teams van Nederland gaan trainen.

Andy vs. Wesley: Scoren in de Kelderklasse

Wat gebeurt er als twee oud-topvoetballers de allerslechtste teams van Nederland trainen? Andy van der Meijde en Wesley Sneijder gaan deze uitdaging aan in het nieuwe tv-programma Andy vs. Wesley: Scoren in de Kelderklasse. Zij maken tijdelijk de transfer naar de kelderklasse en nemen ieder een elftal amateurvoetballers uit de onderste regionen onder hun hoede; om het in een aantal maanden te begeleiden naar die ene allesbepalende wedstrijd. Maar talent valt niet te leren en voor de spelers is de derde helft het belangrijkst!

Laagste klasse amateurvoetbal

Elk weekend komen ze samen: groepjes mannen die zich voor twee keer 45 minuten even mogen laven aan hun jeugddroom. Hun doorbraak is weliswaar uitgebleven, maar ook in de onderste regionen bij de amateurs wordt driftig gedribbeld, krachtig gekopt en met veel omhaal gescoord. Dat daarbij vrijwel iedere actie mislukt, de pollen om de oren vliegen en een bungelend buikje in de weg zit, doet niets af aan de heroïsche verhalen na afloop in de kantine waar zij ook alle verliespartijen vieren. Stiekem is er de hoop alsnog ontdekt te worden; om tenminste éénmaal mee te mogen doen met de grote profs in het betaald voetbal. En dan staan Andy van der Meijde en Wesley Sneijder voor hun neus, die de amateurvoetballers klaar gaan stomen voor een finaleduel op het sportpark van voormalig profclub AGOVV.

Andy van der Meijde: RKSV Saasveldia 6

Andy van der Meijde ontfermt zich over het team van RKSV Saasveldia 6. De voormalig profvoetballer zet vooral in op team-building en gezelligheid. Benieuwd naar het leven van Andy van der Meijde lees dan ook de boeken Geen genade en Andy van der Meijde: van topvoetballer tot mediaman.

Wesley Sneijder: vv Riel 4

Wesley Sneijder neemt vv Riel 4 onder zijn hoede. Hij pakt het serieus aan door zijn oud-profvoetbalcollega’s uit te nodigen voor specialistische trainingen. Wesley Sneijder leer je beter kennen door zijn biografie Sneijder te lezen.

Leren voetballen

Beiden heren moeten flink aan het werk om straks goed voor de dag te komen. Ze hebben serieuze lol in het aftroeven en in de maling nemen van elkaar. En zoals het topsporters betaamt, willen ze alles winnen. Pas tijdens de finale is te zien welk team echt heeft leren voetballen; wie ontworstelt zich aan de kelderklasse?

Andy vs. Wesley: Scoren in de Kelderklasse kijken

Andy vs. Wesley: Scoren in de Kelderklasse kijken: vanaf maandag 29 augustus wekelijks iets voor 21.30 uur op Veronica. Daarnaast komen de afleveringen rond 22.15 uur wekelijks op Kijk.nl. Wil je vanuit het buitenland kijken naar Kijk.nl? Zorg dan voor een VPN-Verbinding die je op Nederland kunt zetten.

Foto: Veronica

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

29 augustus 2022 /