Voor Wat Het Waard Is van Pieter Derks op tv kijken

Pieter Derks met Voor Wat Het Waard is op tv te kijken. Deze show kijk je vanavond – zaterdag 27 augustus – om 21.28 uur bij BNNVARA op NPO1. Een show die recensenten één van zijn beste shows ooit noemen.

Dit verscheen voor het eerst online op 26/12/2021; update op 27/8/2022.

Voor Wat Het Waard Is

De zaken omdraaien, uitwringen, van alle kanten bekijken, en dan op hun plek zetten. Pieter Derks is altijd klaar om een paar rake grappen uit te delen. Pieter Derks rekent in Voor Wat Het Waard Is op zijn eigen vrolijke, nuchtere manier af met de waan van de dag, met de tijdgeest en met zichzelf. De voorstelling werd recentelijk opgenomen in Carré.

Lovende recensies

In de pers verschenen lovende recensies over de show. Zo schreef De Volkskrant: “Pieter Derks stelt prikkelende vragen over de vermarkting van de zorg, het onderwijs en zo’n beetje alles.” AD: “Zijn persoonlijke rode draad weet hij steeds weer moeiteloos met de actualiteit te verbinden en scherp engagement wordt afgewisseld met luchtigere onderwerpen.” De Telegraaf: “de voorstelling is duidelijk met zorg opgebouwd en inhoudelijk sterk.” NRC: “bij elkaar maakt het ‘Voor wat het waard is’ tot een flonkerende, steengoede voorstelling, de beste die Derks tot nu maakte.” In 2019 werd hij met deze show genomineerd voor een Poelifinario. Dat is de prijs voor het beste cabaretprogramma van het seizoen.

Pieter Derks

“Mijn doel is om de kijkers thuis een vrolijke avond te bezorgen! Hopelijk kijken ze de volgende dag door een andere bril naar de wereld.” Zo vertelt cabaretier Pieter Derks, die sinds 2006 voorstellingen maakt en op dit moment met Uit het niets (in reprise) in de theaters staat. Eerder maakte hij theatershows als Zo goed als nieuw en Spot. Maar hij is daarnaast ook columnist op Radio 1. Iedere woensdag is hij rond 12.30 uur te horen in De Nieuws BV. Hij was begin dit jaar ook één van de gasten van Cornald Maas in Theater Maas.

Foto: Merlijn Doomernik

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime (Video) en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

27 augustus 2022 /