Een huis vol zomer 2022: bekende gezinnen & nieuwe deelnemers

Het nieuwe seizoen van Een huis vol (zomer 2022) gaat vanavond (dinsdag 26 juli) om 19.00 uur van start op NPO1. In dit Een huis vol zomer 2022 maken we kennis met nieuwe deelnemers en bekende gezinnen uit de reeks. Van de partij zijn de Jelies uit Tollebeek, familie Cudogham uit Amsterdam, familie Buddenbruck in Duitsland en – de nieuwe Een huis vol deelnemers – de schippersfamilie Zeldenrust.

Een huis vol zomer 2022

Dinsdag 26 juli start een nieuw seizoen van het populaire KRO-NCRV programma Een huis vol. Hierin wordt het leven van vier grote gezinnen twee weken lang gevolgd. Hoe gaan zij om met grote en kleine uitdagingen? Wat bindt hen en hoe zorgen ze voor elkaar? In België is dit programma ook bekend; VTM2 zendt namelijk nu herhalingen uit. Zo zien we de familie Jelies op dat moment in 2019.

Deelnemers Een huis vol zomer 2022

In deze zomerserie zien we verschillende deelnemers aan eerdere seizoenen van Een huis vol terug. Drie families kennen we uit voorgaande seizoenen, dat zijn de Jelies uit Tollebeek, de familie Cudogham uit Amsterdam en de in Duitsland wonende familie Buddenbruck. En in Een huis vol zomer 2022 zijn er ook nieuwe deelnemers. Namelijk de schippersfamilie Zeldenrust. Ze doen hun achternaam eer aan, want met acht kinderen is het altijd een drukke boel.

Familie Zeldenrust

In het Brabantse Werkendam leren we de familie Zeldenrust kennen. Moeder Jantina en vader Jozua besloten na Julia en Jesse, hun overige zes kinderen ook een naam met een J te geven: Joël, Jasper, Jirsa, Jaïra, Jurrian en Jedinja. Samen worden ze ook wel de 10 J’s genoemd. Vader Jozua Zeldenrust werkt in de binnenvaart en is daarom vaak van huis. Wanneer de kinderen vakantie hebben, stappen ze met moeder Jantina zo snel mogelijk bij hem aan boord. Het schip is hun tweede thuis en ze vinden het heerlijk om hier tijd door te brengen. Kortom: weer interessante deelnemers in Het Huis Vol zomer 2022.

Familie Buddenbruck

Bij de familie Buddenbruck heeft moeder Thaila na 25 jaar haar kappersopleiding weer opgepakt, met als doel: een eigen kapsalon aan huis. In de avonduren gaat ze naar school en dan is het aan Rob om het thuis allemaal in de goede banen te leiden. Zal hem dat met negen thuiswonende kinderen probleemloos lukken? Ook volgen we het gezin als ze een dagje naar het strand gaan. Omdat het gezin eerst in Limburg woonde en nu in Duitsland gevestigd is, wordt dat voor de kinderen de allereerste keer. 

Familie Cudogham

Iven en Cynthia Cudogham genieten nog steeds met hun zeven kinderen van het drukke stadsleven in Amsterdam. Maar ze zijn ook op zoek naar een fijn plekje buiten de stad. We volgen hen in hun zoektocht naar een geschikt vakantiehuisje voor het hele gezin. Wordt het een huis op de Veluwe of toch op het strand? Ook zien we hoe de familie een dag met de Ramadan meedoet, omdat vader Iven en moeder Cynthia het belangrijk vinden dat hun kinderen kennis maken met verschillende culturen.

Familie Jelies

In Tollebeek worden er deze zomer bij de familie Jelies veel feestjes gevierd. Van een Sweet Sixteen party voor oudste dochter Jennie tot een sleepover met het hele gezin in de woonkamer. Ook de eerste stapjes van jongste dochter Johni en het afzwemmen van zoon Harrie worden gevierd. Maar we zien ook hoe ze tegen de kosten van een groot gezin aanlopen. Door de alsmaar stijgende prijzen wordt het steeds duurder om elf monden te vullen.

Een huis vol in België kijken

In België kun je natuurlijk gewoon naar Een huis vol, seizoen zomer 2022, kijken via tv. NPO1 is namelijk het bekende Nederland 1. Daarnaast zijn de afleveringen te kijken via NPO Start. Zorg voor een VPN Verbinding – zoals die van VPN Nederland – en je kunt via de website van NPO Start alle programma’s terugkijken als je je verbinding op Nederland zet.

Een huis vol op VTM 2 en VTM Go

Daarnaast wordt Een huis vol uitgezonden op VTM2. Daar zijn ze momenteel toe aan seizoen 9; de afleveringen zijn dagelijks te kijken om 17.25 uur. Tevens staan op VTM GO ook nog afleveringen uit Een huis vol seizoen 7, Een huis vol seizoen 8 en Een huis vol seizoen 9. Althans, dat is zo op dinsdag 26 juli, wanneer ik dit artikel schrijf. Ik zie dat bij verschillende afleveringen staat dat ze nog een beperkt aantal dagen terug te kijken zijn. Kortom: je kunt vanavond bingewatchen als dit programma je interesseert.

Foto: Stijn Ghijsen.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

26 juli 2022 /