Zin om te verhuizen door programma’s als Blind Gekocht

Krijg jij ook zin om te verhuizen als je kijkt naar programma’s als Blind Gekocht, Kopen Zonder Kijken of Voor Hetzelfde Geld? Misschien is het voor jou wel heel herkenbaar, omdat je (met je gezin) uit je woning bent gegroeid. Of misschien ben je – net als ons een aantal jaar geleden – gewoon toe aan een nieuwe plek. Dan zorgen dit soort programma’s natuurlijk er wel voor dat je ontdekt wat jij zou willen. Okay, en soms ook voor wat frustratie en weer met beide-beentjes-op-de-grond momenten, want de huizenmarkt is alles behalve makkelijk te noemen op dit moment.

Inspiratie door woonprogramma’s

Ik moet toegeven dat ik echt ontzettend graag kijk naar woonprogramma’s, zoals Blind Gekocht, Kopen Zonder Kijken en Voor Hetzelfde Geld. Nu denk ik dat we qua woning niet zo snel meer gaan wisselen; we wonen hier ruim, vrij, dichtbij alle voorzieningen en hebben leuke buren. Wat wil een mens nog meer? Maar qua styling kan interieurarchitect Bart Appeltans (van Blind Gekocht in België) of interieurstyliste Roos Reedijk (van Kopen Zonder Kijken) hier echt nog wel wat winst behalen.

Woning stylen

Echt, van mij mag er zo een verhuisbedrijf van alleverhuisbedrijven.nl voor rijden, al onze spullen inpakken en komen we na een tijdje terug in een volledig opnieuw gestylde woning. We hebben tenslotte nog steeds dezelfde meubels als toe we ruim tien jaar geleden voor het eerst gingen samenwonen. Ja, ons bankstel ziet er nog steeds perfect uit – mag ook wel voor de prijs die we er destijds voor hebben betaald – maar in de nieuwe, grotere woonkamer komt-ie wel wat minder mooi uit. Ik denk dat Roos Reedijk daar wel wat creatiefs mee zou kunnen doen. En een interieurarchitect als Bart Appeltans realiseert misschien dan toch die uitbouw, waar we een aparte speelkamer van kunnen maken. Of zou hij juist een vaste trap realiseren naar de zolder, waar makkelijk nog twee ruime kamers gemaakt kunnen worden?

Verhuizen

Toch zie ik ons aan de andere kant ook nog wel eens verhuizen. Er zijn bij ons in de wijk een aantal woningen gebouwd, waar ik zo in zou willen trekken. Zeggen ze niet dat je drie keer zelf een huis moet bouwen, voordat je echt weet wat je wil. De eerste keer begonnen we vanaf 0 in projectbouw-woning. Nu hebben we vanaf de start werkelijk alles zelf gedaan. Tja, en zo’n derde keer zouden we echt veel beter weten wat we nog meer belangrijk zouden vinden. Denk bijvoorbeeld aan een kelder, waar je een sportruimte kunt realiseren of juist een chillplek. En anderzijds vind ik – met het oog op de toekomst – een slaapkamer beneden toch ook wel heel ideaal. Daar zijn nu wel voorzieningen voor getroffen; dus het is te realiseren, maar als dit al in een nieuwe woning te vinden is, is dat natuurlijk ook perfect. Daarnaast vind ik een vaste trap naar zolder echt een must; zo’n vlizotrap vind ik echt te wiebelig.

Verhuisbedrijf

Zoals je kunt lezen, zijn onze woonwensen in de loop der jaren een stuk duidelijker geworden. In ons huidige huis resulteerde dit bijvoorbeeld al door de aanbouw van een grote tuinkamer én door de realisatie van een echte leefkeuken. Daarnaast is mij nog één ding duidelijk geworden: verhuizen laat ik voortaan over aan vakmensen. Verhuisbedrijven Noord-Brabant zijn er voldoende; waarom zouden we ons de stress van het in- en uitpakken, maar bovenal het vervoeren via karretjes en overvolle auto’s, nog op de hals nemen. Zo staan er hier bijna vier jaar later tenslotte nog steeds ongeopende verhuisdozen. Met wat meer structuur kun je volgens mij veel eerder écht van je nieuwe woning genieten.

18 juli 2022 /