De allerlekkerste cocktails met rum!

In de afgelopen twee jaar zijn we steeds vaker zelf cocktails gaan maken. Het was vaker niet dan wel mogelijk om een bar te bezoeken of een terrasje te pakken. Een lekkere cocktail werd in die tijd dan ook zeker wel gemist. Daarom begonnen veel van ons met het zelf mixen van cocktails. Om er vervolgens van te genieten, terwijl je bijvoorbeeld een fijne film of serie kijkt.

Met succes! Want ook nu de langdurige lockdowns voorbij lijken te zijn, maken we nog steeds massaal zelf cocktails. Zo moeilijk is het dan ook niet. Alcohol kopen, de juiste ingrediënten verzamelen en een goede mixtechniek aanleren. Bovendien scoor je zo ook nog eens hele hoge ogen bij vrienden en familie.

Behoor jij ook tot de groep die het cocktail mixen steeds meer onder de knie heeft gekregen de afgelopen jaren? En heb jij weer eens zin in het leren van een nieuwe cocktail? En dan het liefst op basis van rum? Geen probleem! Rum Cocktails zijn immens populair en in alle soorten en maten te vinden. In dit artikel geven we je de nodige inspiratie en zetten we de drie allerlekkerste cocktails met rum voor je op een rijtje.                                                       

1.      Rum en cola

Voor de liefhebbers van de ‘baco’ is dit een fantastisch drankje. Wel wat sterker dan de oude vertrouwde Bacardi, maar een heel stuk lekkerder. Bovendien is het ook nog eens heel gemakkelijk te maken. Er hoeft niets gemixt te worden. Gewoon een laagje cola, een laagje rum en eventueel wat partjes limoen en ijs toevoegen. Serveer het in een mooi cocktailglas en je geniet dubbel en dwars van een heerlijke zomeravond.                         

Wist je dat cola heel geschikt is om te mixen met sterke dranken? De zoete smaak van de cola is een mooie tegenhanger, waardoor het gemakkelijker te drinken is en nog lekkerder smaakt. Zo wordt cola ook regelmatig met wodka of zelfs gin gemixt. Experimenteer er gerust op los en ontdek de smaakcombinatie waar jij het gelukkigst van wordt.

Gin kopen of rum groots inslaan? Bezoek dan eens een online drinkwinkel. Hier vind je regelmatig leuke acties en kortingen, waardoor je relatief goedkoop groots in kunt slaan. Zo hoeft een cocktailavond nooit duur te zijn.

2.      Bloody Rummy

De naam doet al vermoeden waar dit drankje op lijkt. De Bloody Mary is een bekend drankje en wereldwijd geliefd om haar heerlijke smaak. Bij de traditionele Bloody Mary wordt wodka gemixt met tomatensap. Bij een Bloody Rummy vervang je de wodka door rum. Dit geeft een hele rokerige en fijne smaak aan de Bloody Mary. Echt een drankje dat je een keer moet proberen. De één is er dol op en de ander moet er niets van weten. Leuk om een keer te proberen tijdens een cocktailavond.

3.      Mojito

De Mojito is misschien wel het allerbekendste drankje met een basis van rum. Dit drankje wordt inmiddels wereldwijd gedronken en dat is zeker niet zonder reden. De interessante smaak van het drankje, het aanlokkelijke groen van de munt en de zoete smaak van het rietsuiker maakt dit het ultieme frisse drankje voor een warme zomerse dag. Heerlijk in de tuin of op een terras. 

1 juli 2022 /