Zomer tv: De Stoel (2022) – weet jij waar hij staat?

Als het zomer is, is er in het Vlaamse tv-land één zekerheid. Nu denk jij misschien ‘ja, die grote hoeveelheid herhalingen’. Nee, wij hebben het over De Stoel – ook in 2022 gaat Vlaanderen op zoek naar de plaats van deze strandstoel. Wist je dat De Stoel al voor het vijftiende jaar op rij wordt georganiseerd? Vanaf vanavond – maandag 27 juni – kun je iedere werkdag om 19.45 uur naar De Stoel kijken op Eén en VRT NU.

De Stoel (2022)

Wie De Stoel op televisie spot en de plek herkent, mag zich ernaartoe reppen met het juiste voorwerp. De eerste die in de stoel zit, wint een mooie prijs. Elke dag is er alvast een eerste luistertip te horen in Radio 2 aan zee op Radio 2, tussen 10 en 12 uur. De eerste uitzending van De Stoel is vandaag – maandag 27 juni – te zien, maar de echte speurders konden de eerste opgave vrijdagavond 24 juni al ontdekken op Eén.

Spelregels

Ben je benieuwd hoe het spel van De Stoel eigenlijk werkt? Nou, dat is eenvoudig. We zetten de spelregels op een rijtje. Tijdens de aflevering wordt een foto of afbeelding getroond van een plaats in Vlaanderen, die gratis toegankelijk is voor publiek. Daarnaast krijgen de kijkers een opdracht; het kan zijn dat je een vraag dient te beantwoord of dat je iets mee moet brengen, zoals een krant, strandlaken, fietspomp en ga zo maar door.

Herken je de plek, snel je er dan naar toe, want de eerste die in de strandstoel voor de camera zit – met zijn billen op het zitvlak – én de opdracht goed vervult, is de winnaar van de dag. Komen er twee kandidaten gelijk aan, dan zal de VRT-medewerker ter plaatse kop/munt doen. Is er binnen het uur na het bekendmaken niemand ter plaatse, dan is er geen winnaar. Kortom: je moet ook echt snel ter plaatse zijn; het heeft geen zin om er langere tijd voor in de auto te zitten.

Vorig jaar schreven we ook over De Stoel 2021.

De Stoel kijken

Wil jij De Stoel 2022 kijken en misschien zelfs zelf je geluk beproeven? Dat kan van maandag 27 juni tot en met vrijdag 27 augustus, iedere weekdag op Eén en VRT NU zo rond 19.45 uur. De laatste opgave wordt gegeven aan het eind van de aflevering op donderdag 26 augustus. Kortom: volop kansen om mee te doen aan deze wedstrijd.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime (Video) en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

27 juni 2022 /