De noodcentrale seizoen 4: kijk mee met calltakers 101 en 112

De noodcentrale seizoen 4 wordt sinds zondag 8 mei iedere zondagavond om 20.00 uur uitgezonden op Eén en via VRT Nu. Kruip mee in de hoofdtelefoon van de calltakers van de 101 en 112 en krijg zo een unieke blik achte rde schermen van de hulpdiensten. De noodcentrale is erbij wanneer een oproep binnenkomt en volgt de noodsituaties waarmee de calltakers worden geconfronteerd vanop de eerste rij. Hun reacties en beslissingen maken vaak het verschil tussen leven en dood.

De noodcentrale seizoen 4

In dit vierde seizoen duikt de reeks voor het eerst onder in de noodcentrale van Vlaams-Brabant. Van de heuvelachtige grensstreek met Henegouwen tot het niet altijd zo rustige Haspengouw, van de liederlijke uitspattingen van Leuvense studenten tot de ongevallen op de Brusselse ring, de telefoons van operatoren Andy, Naomi, Renée, Iris en Tom staan hier permanent roodgloeiend. Verder komen ook de 101-centrales van Brussel, Antwerpen en Limburg en de 112-centrales van Oost- en West-Vlaanderen weer aan bod, naast af en toe een oproep uit Henegouwen of Luik.

Calltakers De noodcentrale

Tussen de operatoren die elke shift opnieuw het beste van zichzelf geven, herkennen kijkers enkele vertrouwde gezichten. Ilse in Antwerpen. Pieter-Jan in West-Vlaanderen. David in Oost-Vlaanderen en Els in Limburg. Daarnaast ook heel wat nieuwe gezichten, zoals Tom en Sophie in Antwerpen. Hannes en Samuel in West-Vlaanderen. Aimy in Oost-Vlaanderen. Irfan en Rocio in Limburg. En Caro, Stéphanie en Laura in Brussel. Stuk voor stuk mensen van vlees en bloed, maar bovenal gedreven door één duidelijke missie. Zij willen de burger zo snel en efficiënt mogelijk hulp bieden.

Aflevering De noodcentrale seizoen 4

Wat voor verhalen je zoal ziet? In de derde aflevering op zondag 22 mei staan de telefoons van Andy en Naomi in de 112 centrale van Vlaams-Brabant roodgloeiend. Daarnaast volgen we ook Ilse, Tom en Caro van de 101-centrales van Antwerpen en Brussel. Van een ernstige valpartij of een dronken bestuurder tot geluidsoverlast, 24/7 staan deze calltakers paraat om de duizenden bellers in nood zo snel en doeltreffend mogelijk te helpen.

Situaties

Van blinde paniek om een brand tot een stevige knokpartij tussen twee buren. 24/7 leiden deze calltakers de interventies van politie, brandweer en medische hulpdiensten in goede banen. Denk bijvoorbeeld aan een hondenbeet, maar ook aan een roofoverval – de calltakers krijgen alles op hun bord.

De noodcentrale kijken

De noodcentrale is iedere zondagavond om 20.00 uur te kijken op Eén en VRT Nu. In totaal telt het vierde seizoen tien afleveringen. Daarnaast zijn ook de andere drie seizoenen te vinden op VRT NU. De noodcentrale seizoen 1 telt zeven afleveringen, seizoen 2 en 3 tellen acht afleveringen. Wil je vanuit Nederland (of een ander land) kijken naar VRT NU, dan is dit alleen mogelijk als je een VPN Verbinding op België zet.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

22 mei 2022 /