Een kopje koffie en een serie, waarom gaan ze zo goed samen?

De volgende keer nog lekkerder een serie binchen? Of vrienden of je partner verrassen tijdens een serie of filmavond? Lees verder.

Een serie kijken is heerlijk, en wie kent het gevoel van een ‘serie binchen’ niet? Binchen, afkomstig van bingewatchen, betekent meerdere afleveringen achter elkaar kijken. Dit brengt je nog dieper in het verhaal en brengt de serie helemaal tot leven. Tenminste, als je erbij wakker kunt blijven. Dit is dé reden waarom koffie drinken bij een serie een aanrader is. Zeker met een kopje koffie aan het begin van de avond zul je het veel langer wakker kunnen houden. Bovendien geeft koffie een gevoel van gezelligheid, zeker als je wat specialere koffie hebt. 

Koffiezetapparaten met bonen

Als je zo’n mooi koffiezetapparaat met bonen hebt, dan kun je echt speciale koffie zetten. Laten we ons hierbij niets aantrekken van de Italianen die aan een totale onthouding van cappuccino doen na een bepaald tijdstip. Ook ‘s avonds is een cappuccino als toetje heerlijk. Serie erbij aan en lekker ontspannen. Maar kun je eigenlijk met koffie op wel ontspannen? En waarom gaat een kopje koffie en een serie nog meer zo goed samen? We duiken er dieper in.

Koffie na het eten

De meeste mensen beginnen met bingewatchen na het avondeten. Hierbij kan een kopje koffie de spijsvertering helpen. Je kunt, als je doel is om je eten beter te verteren, het beste een kopje espresso drinken. Zoals je weet zijn de meningen onder specialisten over het effect van koffie heel verdeeld. Je kunt artikelen lezen waarin men aangeeft dat koffie de vetvertering kan verbeteren en het energieverbruik van het lichaam verhoogt. Je kunt dus, als je met een kopje koffie op de bank serie gaat kijken, je eten beter verteren. Dat is positief, want zo kun je snel van dat volle buik gevoel afkomen. 

Help, ik slaap slecht van koffie!

De afbraak van cafeïne in het lichaam gaat erg langzaam. De halveringstijd kan zomaar vijf uur zijn. De hoeveelheid cafeïne die je in je lichaam krijgt van dat ene kopje koffie om 18:00, is dus om 23:00 pas gehalveerd! Dit is de reden dat je beter een wat kleiner kopje koffie kunt drinken ‘s avonds. Ook kun je voor cafeïnevrije koffie gaan. Koffiezetapparaten met bonen bieden je deze keus. Je kunt zelf een lekkere koffie zonder cafeïne zoeken.

Genieten met een speciale koffie

Series kijken draait om comfort en genieten. Lekker in je eigen huis, op de bank met een dekentje; wat kan het leven heerlijk zijn. Koffie kan dit gevoel enorm versterken. Zeker als je voor een speciale koffie gaat. Uiteraard kennen de meeste mensen Irish coffee met een beetje whisky en room. Maar er zijn meer speciale koffies om te ontdekken. Als je zoekt naar koffie recepten ga je ongetwijfeld heel veel vinden. Maar, als je echt lekker lui bent, kun je met een siroopje in de koffie of een Hollandse stroopwafel op je koffiemok de avond ook al heel goed inluiden. 

He bah, koude koffie! Of toch niet?

Koude koffie vies? Nee hoor, zeker niet als je een Kahlua iced coffee of bananenkoffie drinkt! In de zomer kan een ijskoffie ook erg lekker zijn als je ‘s middags al begint met series kijken. Er valt nog zoveel te ontdekken als je je in koffie verdiept. Het kan zomaar zijn dat jij de volgende keer je vrienden of partner kunt verrassen tijdens een avond series kijken.

17 mei 2022 /