Wat is een suikeroom? Definitie van nieuwe dating tussen college meisjes en leidinggevenden

Wat is een sugar daddy?

Een sugar daddy is over het algemeen een man van middelbare leeftijd die een romantische of op interesses gebaseerde gezelschapsrelatie heeft met een jong meisje van middelbare leeftijd dat op zoek is naar sociale voordelen, geschenken of steun. Zij kunnen een echte band van genegenheid hebben met de meisjes waarmee zij uitgaan, alsook met de meisjes zelf, maar deze relaties zijn in de eerste plaats gebaseerd op een overeenkomst, maar worden in de loop van de tijd bestendigd.

Zij worden ook beschouwd als een ervaren, meestal oudere, succesvolle carrièreman die een druk leven heeft en geen tijd voor conventionele relaties. Omdat ze succesvol zijn in hun carrière, delen papa’s graag hun rijkdom, kennis, ervaringen en magische momenten met hun Sugar Babies.

Betekent dat dat elke rijke en ervaren man een Sugar Daddy wordt? Helemaal niet. In feite, de gemakkelijkste manier om een echte te herkennen is aandacht te besteden aan zijn vrijgevigheid, dit is de sleutel om hem te onderscheiden van de zogenaamde Salt Daddy (een zogenaamde SugarDaddy die zijn Sugar Baby niets te bieden heeft). Als je meer informatie wilt kun je hier meer te weten komen over wat een sugar daddy is.

Wat is een sugar baby?

Het concept van een suikerbaby verwijst meestal naar een jonge en aantrekkelijke vrouw die zich geen luxueuze levensstijl kan veroorloven en op zoek is naar een gulle man met een goed gevestigd netwerk die hen kan helpen nieuwe dingen te leren, leuke tijden te beleven en geschenken en beloningen te krijgen voor het zijn van een geweldige partner. Dit is meestal een universiteitsmeisje op zoek naar financiële steun, geschenken of traktaties van een volwassen en solvabele man.

Zij bieden hun gezelschap aan voor uitstapjes, diners, uitstapjes en vrijetijdsbesteding, zij kunnen ook intieme ontmoetingen aanbieden, hoewel deze, in tegenstelling tot escorts, niet verplicht zijn noch deel moeten uitmaken van de overeenkomst.

Er is ook een groeiend aantal suikerbaby’s die universiteitsstudenten zijn en die hun sugar daddy inschakelen om collegegeld en boeken te betalen. Sommigen zoeken voldoende financiële steun om een studentenhuis in dure Europese hoofdsteden te kunnen onderhouden. Leer meer over het sugar baby concept als je er meer over wilt weten.

Hoe kom je aan een sugar daddy?

De meest gebruikelijke manier om een sugar daddy te zoeken is via sociale netwerken, er zijn gespecialiseerde sociale netwerken zoals Sugar Daddy Spain waar meisjes een profiel openen waarin ze aangeven waar ze naar op zoek zijn. Dit sociale netwerk heeft zijn profielen in minder dan een jaar tijd verdubbeld en telt nu al ongeveer 30.000 leden. Volgens de website is het slagingspercentage voor een man om een duurzame relatie te krijgen 70%. Er is een andere vorm die “vrije stijl” wordt genoemd en waarbij suikerbabies op “jacht” gaan naar een rijke man in luxe nachtclubs, golfbanen, jachtclubs of privé-feestjes waar ze stiekem naar binnen glippen.

Het hoge profileringspercentage van dit soort netwerken maakt het moeilijk voor meisjes die een profiel openen om een partner van dit type te vinden. Op dit soort sites is er een verhouding van 10/1, d.w.z. voor elke man zijn er 10 vrouwen.

Sugar Dating

Sugar Dating is de overkoepelende term voor dit type relatie, die ook bekend staat als “sugaring”. Deze term omschrijft de afspraken waarin een koppel bepaalde voorwaarden inzake kameraadschap en financiën vastlegt, grenzen stelt en bepaalt of er al dan niet van een intieme relatie kan worden gesproken. Sommige suikerbaby’s vragen om een maandelijkse toelage, terwijl anderen “inkomen” krijgen in de vorm van glamoureuze vakanties en shopping sprees. Een voorbeeld is dit sociale netwerk van sugar daddies in Nederland.

Sugar dating boom 2021

Jonge dames daten al enige tijd met oudere mannen en de trend wint steeds meer aan populariteit bij de huidige generatie. Dit kan een aantal redenen hebben, zoals het feit dat meer dan 70% van alle mannen zich aangetrokken voelt tot jongere vrouwen. Een ander feit kan zijn dat vrouwen de neiging hebben sneller volwassen te worden dan mannen. Veranderingen in levensstijl en levensstijl hebben hier ook in grote mate toe bijgedragen, aangezien veel jonge vrouwen hebben besloten op zoek te gaan naar sugar daddy’s om hen te helpen hun gewenste levensstijl te leiden.

Sugar Dating vanuit een psychologisch oogpunt:

Sara Skentelbery en Darren Fowlerexam hebben in een beroemd artikel voor het tijdschrift Psychology Today gereflecteerd op het verschijnsel van “leeftijdsverschillen in relaties”. Volgens de auteurs lijken dergelijke relaties voordelen te hebben vanuit evolutionair oogpunt, aangezien een man die paart met een jonge vrouw zorgt voor gezonde nakomelingen en aan de kant van de vrouw zorgt voor bepaalde voordelen voor haar kinderen.

De auteurs leggen uit dat vanuit een sociaal-cultureel perspectief jonge vrouwen worden voorgesteld als fysiek aantrekkelijker en de oudere man attributen vertegenwoordigt zoals financiële of andere soorten macht die leiden tot het verlangen om een relatie met hem te hebben.

Hypergamie is een psychologisch concept dat geassocieerd wordt met dit type relatie.

Anderzijds is er ook een algemeen aanvaard psychologisch concept dat hypergamie wordt genoemd. Dit begrip omvat mensen die zich emotioneel en seksueel aangetrokken voelen tot mensen met een hogere sociale status. In dit geval worden leeftijd of uiterlijk naar de achtergrond geschoven bij het zoeken naar een partner en is de aantrekkingskracht gericht op status.

Helen Fisher, auteur van Anatomy of Love en datingdeskundige, benadrukt dat hypergamie in sommige opzichten een “adaptief evolutionair proces is, omdat het de kans vergroot dat de kinderen die je krijgt lang genoeg zullen leven om zich voort te planten”.

Wat zijn de voor- en nadelen van dergelijke relaties?

Het daten met deze oudere mannen heeft voor- en nadelen, hoewel hetzelfde geldt voor elke andere vorm van daten. Het is daarom het beste dat u er zich vertrouwd mee maakt.

Voordelen

– Er is financiële zekerheid, de meeste sugar daddy’s hebben tijd gehad om aan hun carrière te werken en hebben geïnvesteerd en gespaard.

– Sugar Daddies zijn volwassen op het gebied van communicatie, het stellen en bereiken van doelen, het nakomen van beloften en loyaal zijn onder andere. Dit is te wijten aan het feit dat zij een druk leven hebben dat hen niet toestaat zich over te geven aan amusante dubbelzinnigheden. Zij zullen directer zijn met wat zij willen en zullen waarschijnlijk geen ongegronde beloften doen.

– Ouderdom brengt wijsheid en ervaring met zich mee, dus afspraakjes met deze mannen bieden een kans om te leren en wijzere beslissingen te nemen. Vrouwen hebben baat bij verstandig advies op gebieden als financiën en investeringen, het maken van carrièrekeuzes en het verwerven van posities in het bedrijfsleven.

– Het verhoogt het prestige van een vrouw en geeft haar het gevoel belangrijk te zijn door haar ego en motivatie te verbeteren.

Nadelen

– Sommige sugar daddys kunnen controlerend en een beetje betuttelend zijn. Door hun hoge leeftijd hebben zij het gevoel dat zij veel weten en dat wat zij weten het juiste is om te doen. Ze kunnen een meisje kinderachtig laten voelen.

– Ze delen misschien niet jouw manier van plezier maken. Vanwege hun drukke levensschema of gewoon omdat ze niet houden van het plezier dat de jongere generaties Een relatie met een sugar daddy zal niet altijd stabiel zijn. Sommige sugar daddies zijn er alleen voor de lol en garanderen de vrouw geen betere toekomst. Daarom kan de suikerbaby maar even van die luxe levensstijl genieten.

– Het vroegere leven van deze mannen kan een ander probleem zijn. Hun familie en vrienden zullen een invloed hebben op hun relatie, die negatief of positief zal uitwerken, afhankelijk van hoe zij zich tot deze man verhouden.

4 april 2022 /