Floortje Dessing in nieuw seizoen naar einde van de wereld

Presentatrice Floortje Dessing bezoekt voor een nieuw seizoen van Floortje Naar Het Einde Van De Wereld weer bijzondere plekken. Het reisprogramma is te kijken vanaf donderdag 17 maart om 20.30 uur bij BNNVARA op NPO1. Ontdek in dit artikel meer over de onbekende bestemmingen, die Floortje Dessing deze keer bezoekt. Van Belize, Argentinië, de Comoren, Azoren, Kenia tot – een nog onbekende plek in – Europa.

Floortje Naar Het Einde Van De Wereld

Wonen in een earthship van gerecyclede materialen in Belize, een duikschool runnen op een volstrekt onbekend eilandje in de Indische oceaan of onderdeel worden van de Masai-gemeenschap in Kenia. Velen fantaseren erover, maar slechts een enkeling neemt de stap echt. In Floortje Naar Het Einde Van De Wereld bezoekt Floortje Dessing mensen die het roer radicaal hebben omgegooid voor een bestaan buiten de gebaande paden. De presentatrice brengt een aantal dagen met hen door om te kijken hoe het leven hen vergaat op zo’n geïsoleerde plek. Wat heeft ze gemotiveerd om deze keuze te maken? Welke levenslessen heeft het ze geleerd? En hoe zien ze de toekomst?

Floortje Dessing

Floortje Dessing vertelt meer over dit nieuwe seizoen van Floortje Naar Het Einde Van De Wereld: “Dit was een ingewikkeld seizoen om te maken vanwege de reisrestricties door COVID, maar ik ben ongelofelijk blij dat het gelukt is. Het voelde bijzonder om er weer op uit te gaan en mensen in alle uithoeken te ontmoeten. Het is fascinerend om te zien hoe zij omgaan met dingen als thuisscholing en nadenken over eigen voorzieningen. Dat zijn zaken die wij in tijden van COVID verplicht moesten aanleren, maar voor hen heel normaal zijn. Dat maakt het ook zo boeiend om met deze mensen in gesprek te gaan en te zien hoe ze leven.”

Eerder maakte ze in coronatijd Floortje Blijft Hier.

Belize

In de eerste aflevering reist Floortje Dessing naar de Britse Alisa en Richard die het drukke Londen verruilden voor een idyllische plek midden in de jungle in Belize. Na lange zwerftochten vonden zij twaalf jaar geleden deze plek en besloten dat ze hier hun drie kinderen wilden grootbrengen. In de dichtbegroeide jungle bouwden ze hun eigen paradijs, met als blikvanger hun earthship dat volledig gebouwd is van gerecyclede materialen. De twee oudste kinderen zijn inmiddels uitgevlogen, maar hun jongste dochter Tati woont nog thuis. Floortje logeert een paar dagen bij de familie en bezoekt Tati bij een opvangcentrum voor apen, waar ze werkt als vrijwilligster.

Argentinië

In Argentinië bezoekt Floortje Dessing een bijzondere Amerikaanse familie die op de uitgestrekte vlaktes van Noord-Patagonië woont. Pater familias is de 74-jarige Ashley. Veertig jaar geleden verloor hij zijn hart aan deze verlaten uithoek en kocht hij een oude estancia midden in de natuur. De bewoonde wereld is slechts per paard bereikbaar in een tocht van zo’n vier uur. Floortje bezoekt Ashley en zijn vriendin Jennifer op deze adembenemende plek aan de voet van het Andesgebergte. Je ziet het in de tweede aflevering van Floortje Naar Het Einde Van De Wereld.

Comoren (Mohéli)

Floortje Dessing reist voor de derde aflevering van Floortje Naar Het Einde Van De Wereld naar het totaal onbekende eilandje Mohéli. Dit is een kleine stip in de Indische Oceaan, ten noordwesten van Madagascar. Samen met twee andere eilanden vormt Mohéli de Comoren: een van de armste landen ter wereld. Floortje bezoekt het Frans-Slowaakse stel Anne en Richard: een van de weinige buitenstaanders die Mohéli hebben ontdekt. Zij runnen hier een duikschooltje. Want hoe onontwikkeld het eilandje ook is, het is ook paradijselijk mooi. Anne en Richard vertellen hoe ze hier hun zeer eenvoudige bestaan hebben opgebouwd en laten Floortje kennismaken met de nog ongerepte natuur boven en onder water.

Azoren

Ook binnen Europa reist Floortje Dessing naar een verre uithoek. Ze is op de Azoren: een Portugese archipel midden in de Atlantische Oceaan. Op het kleine eilandje Santa Maria woont het Frans-Portugese stel Rita en Yannis met hun twee jonge kinderen. Op een idyllische plek aan de rand van het eiland maakten zij van een oude schuur hun droomhuis, waar ze grotendeels zelfvoorzienend wonen. Om in hun levensonderhoud te kunnen voorzien werkt Rita drie dagen per zes weken als orthodontist op een naburig eiland. Ze ontmoet ook Jasmine, een vriendin van Rita die onderzoek doet naar walvissen in dit gebied.

Kenia

In de ongerepte wildernis van Kenia, op een plek waar amper toeristen komen, bezoekt Floortje de Nederlandse Manon. Tijdens een van haar vele reizen door Kenia ontmoette ze Sankale, een stamhoofd van de Masai. Ze werden verliefd en inmiddels woont Manon al vele jaren met hem samen in de hechte Masai-gemeenschap van Sankale. Manon liet het jachtige westerse leven achter zich en voelt zich helemaal op haar plek in dit primitieve en vredige bestaan, midden in de natuur.

Floortje Naar Het Einde Van De Wereld kijken

We weten in ieder geval dat er ook nog een zesde aflevering van Floortje Naar Het Einde Van De Wereld te kijken is. Deze zal ergens in Europa worden opgenomen… Momenteel kunnen we er in de persinformatie van BNNVARA nog niets over vinden. Wil je naar Floortje Naar Het Einde Van De Wereld kijken, dan kan dit iedere donderdagavond om 20.30 uur op NPO1. Daarnaast is het programma terug te kijken via NPO Start. Vanuit het buitenland is het gebruik alleen mogelijk als je een VPN Verbinding hebt, die je op Nederland kun zetten.

Foto: BNNVARA

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

16 maart 2022 /