Sportlegging: ik kan niet meer zonder!

Wie mij al wat langer kent, weet dat ik inmiddels 2,5 jaar fanatiek sport. Tot die tijd was ik vooral een sportschool-sponsor en kwam ik er amper. De gave sportlegging die ik ooit tijdens een persevent cadeau had gekregen, bleef rustig in mijn kast liggen. Nee, ik zag mezelf echt niet in die strakke, felgekleurde legging naar de sportschool gaan. Hoe anders is dat nu… Ik leef zowat in die legging; vind het ook heerlijk om ‘m gewoon te dragen als ik op de bank hang en tv kijk.

Sportlegging

Voorheen sportte ik altijd in iets te wijde sportbroeken. Zo’n strakke sportlegging daar vond ik mijn benen en billen namelijk echt te stevig voor. Maar als je fanatiek gaat trainen, waarbij er flink wat squats en death lifts per lesje worden gedaan, dan ben je vooral op zoek naar sportkleding die volop bewegingsvrijheid heeft. En dan steekt een sportlegging er wat mij betreft wel met kop en schouders bovenuit. Juist, omdat die legging strak zit, voelt het als een tweede huid. Een goede sportlegging voel je niet zitten als je traint. En dan maakt het echt niet uit of je in een sportschool of tv-oefeningen doet.

Gekleurde legging

Wat ik daarnaast ontzettend leuk vind aan sportleggings is dat je ze in allerlei kleuren en prints hebt. Je kunt standaard gaan voor effen zwart met bijvoorbeeld het logo van het merk dat je draagt. Maar je hebt er ook met een speciale print, waarbij aandacht is voor de shaping. Zelfs zonder te sporten oog je dan al een tikkeltje getrainder.  En laten we de mooie prints niet vergeten. Van panterprint tot bloemen, van camouflageprint tot stippen – het is allemaal mogelijk. Zelf heb ik een legging van Reebok, die ik aan beide kanten kan dragen. De ene kant is zwart; de andere heeft felgekleurde blokken in neon-geel en neon-roze. En ja, ook die zijde draag ik gewoon als ik mijn kleine man ga halen (inclusief roze schoenen). Men mag best zien dat ik ga trainen toch? Daar hoef ik me toch  niet voor te schamen.

Hoog model

Zelf vind ik het fijnste om een high waist model te dragen. Daarin voel ik me het meest comfortabele. Dan zitten de overgebleven zwangerschapskilootjes op mijn buik fijn ingepakt. En omdat ik niet zo’n lang shirt heb, sta ik zo tijdens het trainen eigenlijk ook nooit met een blote buik in de gym. Voel je je nog niet zo comfortabel, dan kun je natuurlijk ook gewoon kiezen voor een iets langer los sportshirt. Zelf geef ik de voorkeur aan een strakker model, zodat ik niet gehinderd wordt tijdens mijn oefeningen. Het ligt er natuurlijk ook net aan wat voor soort training je doet.

2 maart 2022 /