Lauren Verster onderzoekt onbekende werelden in nieuw seizoen Lauren!

Lauren Verster onderzoekt onbekende werelden in nieuw seizoen Lauren! Hiervoor reist ze onder andere naar Bodrum, Parijs, Manchester, Spanje, Duitsland en de Faeröer Eilanden. Lauren! is te kijken vanaf vandaag – woensdag 23 februari – om 21.15 uur op NPO3 bij AVROTROS.

Lauren!

In het nieuwe seizoen van Lauren! gaat Lauren Verster op zoek naar onbekende werelden. De programmamaker duikt onbevreesd in een nieuw avontuur waar zij opmerkelijke gemeenschappen onderzoekt vol verborgen verhalen. Met een onbevangen blik verdiept zij zich in de bijzondere levensstijl van deze buitengewone gezelschappen.

Lauren Verster ken je van programma’s als Ik wil een kind, Lauren! Bevalt, maar ook van De Zwangerschapstest.

Sugarmommies in Bodrum

Lauren Verster reist af naar Bodrum aan de Turkse Rivièra, een populaire badplaats voor toeristen maar ook een paradijs voor bejaarde ‘sugarmommies’ die er jonge mannen scoren voor hun seksuele behoeften.

LGBTQIA-ballroomscene in Parijs

In Parijs duikt de programmamaker vervolgens in de wereld van de LGBTQIA-ballroomscene, een ‘underground scene’ die oorspronkelijk is ontstaan onder de afro- en latino Amerikaanse dragqueens in de jaren ’60 in Harlem, New York. Het biedt een plek voor deze gemeenschap waar men zich kan uiten door dans en een veilig thuis heeft bij een zogenaamde surrogaatfamilie. Inmiddels heeft Parijs de grootste ‘scene’ in Europa. 

Orthodoxe Joden in Manchester

Haar reis vervolgt zich naar Manchester, Engeland waar zij de snelst groeiende orthodox Joodse gemeenschap van Europa bezoekt. Hier gaat zij op zoek naar de verhalen van jonge mensen die zich in de moderne maatschappij houden aan eeuwenoude strikte geloofsregels.

Moderne holbewoners in Spanje

Vervolgens onderzoekt Lauren in Spanje moderne holbewoners die in grotten leven, een gemeenschap die een compleet eigen wereld heeft gecreëerd, ver weg van de stressvolle maatschappij.

Jonge prostituees in Duitsland

In Duitsland onderzoekt Lauren de levens van jonge prostituees, die werken èn wonen in een bordeel. Als je 24 uur per dag in de bubbel van een bordeel leeft, kun je dan ooit nog ontsnappen aan dit werk?

Ebay Wives op de Faeröer Eilanden

En hoe komen vrouwen uit de Filipijnen en Thailand, zogenaamde ‘ebay wives’, terecht op de koude en verlaten Faeröer Eilanden (waar Sergio Herman recent nog was voor Sergio over de Grens)? Wat drijft deze gezelschappen en wat brengt het hen? Lauren onderzoekt het in deze nieuwe reeks afleveringen.

Foto: AVROTROS – Nico Kroon

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

23 februari 2022 /